Yozgat'ta değerlendirmelere devam

Yozgat'ta değerlendirmelere devam

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aydıncık ve Sorgun’da okul müdürleriyle “Değerlendirme Toplantısı” yaptı.

A+A-

Çalışmaları yerinde incelemek ve değerlendirmek üzere İl Milli Müdürü Yusuf Yazıcı, Aydıncık ve Sorgun’u İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kamil Akyol ve Musa Öcal eşliğinde ziyaret ederek, okul müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda ilçelerde yürütülen eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili ilçe milli eğitim müdürlerinden bilgi alan Müdür Yazıcı, sosyal medya etiği, ESER Projesi kapsamında yapılan çalışmalar, Anneler Okulda Projesi kapsamında yapılan çalışmalar, LGS ve YKS'ye hazırlık çalışmaları, öğrencilere yönelik psikolojik danışmanlık hizmetlerinin artırılması ve önleyici rehberlik olarak çalışmaların yürütülmesi, değerler eğitiminin pratik uygulamalarla davranışa dönüşecek şekilde uygulanması, veli eğitimlerinin tespit edilen sorun analizlerine yürütülmesi, dezavantajlı öğrencilere yönelik tüm bileşenler ve paydaşlar bağlamında özel çalışmalar yapılması, şehit yakınları ve gazilerin ziyaret edilmesi, kazanım izleme süreçlerinin etkinleştirilmesiyle ilgili çalışmalar hakkında görüşerek, fikir alışverişinde bulundu.

Valilik himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve "Başarı Yozgat'tan Eser" sloganından hareketle; oluşturulan ESER Projesinin alt projeleri hakkında yapılan çalışmalarla ilgili müdürlerden bilgi alan Yazıcı, her geçen gün projeye katılımların ve ilginin arttığını dile getirerek yapılan çalışmalarla bu sayının daha da artacağını söyledi. Yazıcı, bu projeler sonrasında öğretmen, öğrenci ve velilerin üzerinde olumlu değişimlerin gözlemlendiğini vurguladı.

Kendini geliştirmek ve sosyalleşmek isteyen her yaştan bireyin ESER Projesinde, ilgileneceği bir alt projenin bulunduğunu bildiren Müdür Yazıcı, projenin gerekli tanıtımın yapılmasının önem arz ettiğini ifade etti. Motivasyonun eğitim kalitesi üzerinde doğrudan etkili olduğunu vurgulayan Yazıcı, okul müdürlerine öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının yüksek tutulması için okullar ve pansiyonlarda mümkün olduğunca sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yapılması gerektiğini aynı zamanda düzenlenen etkinlerle öğrencilerde yardımlaşma bilinci oluşturulmasının önemini dile getirdi.

Her öğrencimizin mutlaka bir sosyal ve sportif etkinlikle uğraşmasının kendini keşfetmesine yardımcı olacağını söyleyen Yazıcı, “Öğrencilerimiz okullarında kendilerini ne kadar mutlu hissederlerse bir o kadar başarı seviyeleri artar” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Yozgat eğitimine sağlamış olduğu katkılardan dolayı toplantıya katılan okul müdürlerine teşekkür ederek toplantıları sonlandırdı.

Yozgat Hakimiyet