Yozgat'ta coşkulu kalabalık! Dualarla uğurlandılar

Yozgat'ta coşkulu kalabalık! Dualarla uğurlandılar

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde hac ibadetini yerine getirecek olan ilk hacı kafilesi kutsal topraklara ulaşmak için yolculuğuna başladı.

A+A-

Merkezi Haseki Cami’nde sabah namazı sonrasında yapılan uğurlama programına Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın’da katıldı. Düzenlenen uğurlama programında önce Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ardından İlçe Müftüsü Abdullah Çolak hacı adaylarına seslenerek haccın önemini anlatıp hacı adaylarını tebrik etti.

hac-kafilesini-ugurladilar-02.jpg

Duygusal anlarında yaşandığı uğurlama programında Hacı adaylarıyla bir araya gelen Belediye Başkan Yalçın ise ‘’Akdağmadeni’nde 53 vatandaşımızdan oluşan 2023 yılının ilk Hac Kafilesini Merkez Haseki Camii’nden uğurluyoruz. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Sabırla Hacca gitmeyi bekleyen tüm vatandaşlarımıza da bir an önce nasip olmasını temenni ediyorum. Yolculuğunuz mübarek olsun. Rabbim hac ibadetinizi kabul eylesin inşallah.’’ dedi.

hac-kafilesini-ugurladilar-04.jpg

Hac adaylarının ailelerinin de yoğun katılım gösterdiği uğurlama programı edilen dualar eşliğinde son bularak kafile kutsal topraklara uğurlandı.

HACILAR DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Yozgat’ta Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların ilk kafilesi dualar eşliğinde uğurlandı.

Bilal Şahin Külliyesi bahçesinde bir araya gelen Hacılar ve yakınları birbirlerinden helallik alarak otobüslere bindiler. Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden tarafından okunan duaların ardından hacı adayları, Ankara’ya hareket ettiler, Ankara´dan da havayoluyla Mekke´ye gidecekler.
Toplamda il genelinde 300 hacı adayı kutsal topraklara gideceği belirtildi. 

Yeniufuk