Yozgat’ta büyük skandal! Bir kurumun idarecisi arayıp bakın neyle tehdit etmiş..

Yozgat’ta büyük skandal! Bir kurumun idarecisi arayıp bakın neyle tehdit etmiş..

Yozgat’ın geleceğine katkı sunmak ve bu şehirde yaşayacak gelecek nesillere güzel bir miras bırakabilmek amacıyla Şubat ayından bu yana kafa yoran Yeni Ufuk Gazetesi yazarı Savaş Uyar başlarına gelen skandal olayı paylaştı.

A+A-

Yozgat’ın geleceğine katkı sunmak ve bu şehirde yaşayacak gelecek nesillere güzel bir miras bırakabilmek amacıyla Şubat ayından bu yana kafa yoran Yeni Ufuk Gazetesi yazarı Savaş Uyar başlarına gelen skandal olayı paylaştı.

2021 yılı Şubat ayından bu yana Yozgat’ın dertlerini konuşmayı, tecrübe ve birikimlerini aktarmak üzere Yeni Ufuk Gazetesi’nde kendisine ayrılan köşesinde yazmaya çalıştığını ifade eden Yeni Ufuk Gazetesi yazarı Savaş Uyar Yozgat’a istihdam, katma değer oluşturabilecek çözüm önerileri, işsizlik, göç, çarpık şehirleşme, sanayileşememe, şehirleşememe gibi sorunların çözümünü sağlamada öneriler sunduğunu kaydetti.

7 aylık bu zaman zarfında tek bir olumlu veya olumsuz tepki almadığının altını çizen Uyar, projelerinden olayı başlarına gelen olayı aktararak ilk tepkiyi aldıklarını söyledi.

Yazmış olduğu gazetede bir haberden dolayı bir kurumun yetkilisinin aradığını aktaran Uyar, bir kurumun yetkilisinin gazeteyi arayıp bundan sonra gazeteye tebrik, kutlama mesajları vermeyeceklerini beyan ettiğini belirtti.

Tebrik ve kutlama mesajlarının verilmemesiyle ilgili çok korktuklarını ve paniklediklerini kaleme alan Uyar,” Ya diğer kurumlar da aynı tepkiyi verirler ilan, reklam, tebrik ve kutlama mesajları gibi yayınlarını çekerlerse ne yaparız diye kara kara düşünmeye başladık. Nasıl döner bu çark, bu kafa nasıl çalışır, memleket için neler yapabiliriz ortak kaygısına katkı sunmak için diye bir dert aldı bizi şimdiden. Ve verdik kararımızı.” dedi.
 

İşte Uyar’ın “Tehdit edildik. Korktuk!” başlıklı yazısı..

Şubat ayından bu tarafa Yozgat’ımızın dertlerini konuşmaya ve aklımızın, tecrübemizin ve birikimlerimizin yettiği kadarıyla bu dertlere derman olabilecek önerilere kalem oynatır olduk.
Yeri geldi istihdam, katma değer ve yan sanayiler oluşturabilecek çözüm önerileri sıraladık, yeri geldi işsizlik, göç, çarpık şehirleşme, sanayileşememe, şehirleşememe gibi sorunların çözümünü sağlamada yetersiz kalan kurumları eleştirdik.
Maksadımız; içinde yaşadığımız belki de yaşamak zorunda kaldığımız Yozgat’ımızda 420 bin kişiyle birlikte huzur ve güven içerisinde yaşayacağımız bir Yozgat’ı inşa edebilmek, bu çalışmalara katkı sunmaktı. Halen de bu anlayıştayız.
Huzur ve güvenin iş alanlarının genişlemesi, sofralara fazladan bir ekmeğin daha girmesi ile mümkün olduğunu biliyoruz.
Nitelik ve beceriyi artırması için eğitimi, sağlıklı bir toplum ve nesil için sağlık sistemini, sosyal yaşantının kurallarını inşa ve çekidüzen etmesi için kolluk güçleri ve adalet sistemini, şehirleşme ve sosyal yaşantıdaki temel insan ihtiyaçlarının karşılanmasında verimli ve etkin çalışması için yerel yönetimleri, bu kurumları kontrol ve koordine edebilecek mülki idareyi ve tüm bu yapıların üzerinde örgütlü ve toplumun ortak menfaatlerine çalışması için STK’ları konu edindik.
Bu kurumları ve yöneticilerini, zaman zaman yönetim tarzları, Yozgat’a bakış açıları ve uygulamaları nedeniyle eleştirdik. Yozgat’ta yaşayan, bu eylemlerden birinci derecede etkilenenler olarak, bu uygulamaların Yozgat ve Yozgatlıya verdiği zararı, yapılanların bazılarının yanlış olduğunu dile getirdik.
Beklentilerimizi, umutlarımızı ifade edip, olması gerekenin ne olduğuna dair de çözümler sunduk. Başarılı ve şehre katkı sunan uygulamaları da takdir etmesini bildik.
“İşsiziz, istihdama öncelik verin” dedik. “Sofralarımızdaki ekmek her geçen gün küçülüyor, şehre ekonomik girdi sağlayacak çözümlere odaklanın” dedik. “Bu şehirden göçmek zorunda kalıyoruz, gittiğimiz yerlerde de çokta huzurlu olamıyoruz doğduğumuz şehirde çalışarak, üreterek yaşayabileceğimiz bir Yozgat inşa edin” dedik.
Bazen dilimiz sert oldu bazen çok naifçe ifade ettik. Akademik dil üniversite hocalarının, politik dil siyasetçilerin ve siyasetle iç içe geçmiş kurumların işidir. Onlar gibi ifade edemeyiz belki ama ifade ettiklerimiz içinde yaşadığımız toplumun ortak dertleridir.
Akademik ve politik dil kullanmak mümkün müdür? Elbette ki mümkündür. Kullanabilir, o şekilde de yazabiliriz. Hatta suya sabuna dokunmadan (Pandemi dönemindeyiz lütfen suyu sabunu ihmal etmeyin, ellerinizi sık sık yıkayın.) kimseyi eleştirmeden, hiçbir sorumluluk almadan ve hiçbir kişiye kuruma sorumluluk yüklemeden, kazanç artırıcı şekilde de yazabilir miyiz? Yazarız!
Ama bu hakkaniyetli olur mu, bu kadar sorunla boğuşan bir toplumun içinde yaşarken. Ve bu sorunları azalma eğilimine girmesi gerektiği halde her geçen gün kartopu misali büyümeye devam ederken.
Bu yaklaşımı hakkaniyetli bulmadığımız için art niyetli olmadan, kişilik haklarını zedelemeden, eleştirdik. Hakkaniyetimize ve samimiyetimize Yozgat için sunduğumuz ve sunmaya devam ettiğimiz/edeceğimiz çözüm önerileri/projeler birer delildir.
Bu yazılarımız ve önerilerimiz karşılığında beklentimiz, kurumların sistemleri, yönetim tarzları ve uygulamalarına dair küçük bir “acaba” dedirtebilmekti. 7 aylık zaman zarfında tek bir olumlu veya olumsuz tepki de almamıştık.
Lakin bundan sonra biraz çiçek böcek konularına eğilmek istiyoruz. Böceklerin yaşamı, çiçeklerin nasıl dikilip sulanacağı, bakımlarının nasıl yapılacağı konularına eğilmek daha akıl kârı gibi görünüyor.
Zira yazılarımıza ilk tepkimizi aldık. Mutluyuz Yozgat’ta sesinize ses olanlar da varmış. Gazetemizde geçtiğimiz günlerde yapılan bir haberden dolayı, bir kurumun yetkilisi arayıp bundan sonra, gazetemize tebrik ve kutlama mesajları vermeyeceklerini beyan etmiş.
Açıkçası korktuk, panikledik. Ya diğer kurumlar da aynı tepkiyi verirler ilan, reklam, tebrik ve kutlama mesajları gibi yayınlarını çekerlerse ne yaparız diye kara kara düşünmeye başladık. Nasıl döner bu çark, bu kafa nasıl çalışır, memleket için neler yapabiliriz ortak kaygısına katkı sunmak için diye bir dert aldı bizi şimdiden. Ve verdik kararımızı.
Artık mevzumuz çiçek-böcek. Yorumlarınızla ve telefonla bilgi verirseniz kurumlarınızı ve uygulamalarınızı konu edinmek yerine; sizlerin seçeceği çiçekler ve böcekler hakkında yazarız. Böylelikle sizi mutlu eder, ilan, reklam, kutlama ve tebrik mesajlarının da devamını sağlamış oluruz…

 

İlgili Haberler