Yozgat'ta birinci amatör küme maçları ne zaman başlayacak? Başkan Bektaş tarihi açıkladı

Yozgat'ta birinci amatör küme maçları ne zaman başlayacak? Başkan Bektaş tarihi açıkladı

Yozgat’ta 2021-2022 birinci amatör küme maçlarının başlayacağı tarih netleşti. Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Hakan Bektaş, iki yıl aradan sonra yeniden oynanacak olan birleştirilmiş amatör küme karşılaşmaları hakkında bilgi verdi.

A+A-

Yozgat’ta 2021-2022 birinci amatör küme maçlarının başlayacağı tarih netleşti. Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Hakan Bektaş, iki yıl aradan sonra yeniden oynanacak olan birleştirilmiş amatör küme karşılaşmaları hakkında bilgi verdi.

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Hakan Bektaş, Çamlık TV’de Murat Karatekin’in hazırlayıp sunduğu Spor 66 programına konuk oldu.

27 TAKIM VAR

Yozgat ASKF Başkanı Bektaş, “Bölgesel Amatör Ligin 30-31 Ekim tarihlerinde başlaması ile birlikte bizde gelen esaslar ölçüsünde Bölgesel Amatör Lige yakın bir tarihte amatör kümemizi başlatıp. Bölgesel Amatör Ligin bitimine yakın bir tarihte yerel amatör ligimizi sonlandırmak durumundayız. Çünkü Play-Out maçları oynanacak. Bunun için Bölgesel Amatör Ligin bitişine getirmemiz gerekiyor. Burada Kasım ilk yada ikinci haftası gibi biz de birleştirilmiş ligimizi, -biliyorsunuz biz 1’nci ve 2’nci amatör kümemizi biz birleştirdik. Burada Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulumuza sizin nezdinizde tekrardan teşekkür ediyorum- başlatmış olacağız. Şuanda 27 tane takımımız var.              Ama bunlardan lige katılacak olan takım sayısı vize, referans işlerini yerine getiren takımlarla biz fikstür gerçekleştirmiş olacağız. Kasım ilk yada ikinci haftası ligi başlatmış olacağız. Bir de takımlarımız sıkışmasın diye 19 Kasım’da transferin birinci ayağı son bulacak. Malumunuz takım sayısı da fazla olacağı için takımlarımız sıkışmasın diye Kasım’ın ilk haftasında başlatmış olacağız” dedi.

AŞI YA DA TEST ŞARTI ARANACAK

Koronavirüs salgını ile ilgili stadyumlardaki uygulanacak tedbirlerin açıklandığına dikkat çeken Hakan Bektaş, “Saha ve statlarda müsabaka öncesinde sağlık ve hijyen kurallarının düzenlenmesi ve uygulanması hususundaki sorumluluk ev sahibi kulübe ait olacak. Bunun denetimini belirleyeceğimiz komite ile yapmış olacağız. Kulüpler müsabakalarda yer alacak olan Teknik Adam, Futbolcu ve diğer görevlileri sağlık tedbirlerine ilişkin hususlar hakkında bilgilendirmek zorunda olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenin aşı takvimi doğrultusunda iki doz aşı olan ve covid-19 hastalığını geçirmiş ve bir doz aşı olmuş olan kişiler aşı sertifikasını göstererek müsabaka isim listesinde yer alabilecek.  Aşı olmayan futbolcular isi PCR testi yaptırmak zorunda olacak” diye konuştu.