Yozgat'ta bir kez daha gündeme geldi! Gözler bu isimlerde

Yozgat'ta bir kez daha gündeme geldi! Gözler bu isimlerde

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde partiler hangi isimle seçime gireceğini belirleme uğraşı verirken, seçimin anahtarı olarak görülen bayanlar Yozgat'ta bir kez daha gündeme geldi.

A+A-

Siyasi partilerin genel olarak seçmenin yüzde 50’sini oluşturan kadınlara bu seçim döneminde görev verip vermeyecekleri önümüzdeki günlerde netleşecek.

Her ne kadar listeler belli olmasa da özellikle AK Parti’nin halen Merkez için adayını net bir şekilde belli etmemesi kamuoyunda geçtiğimiz seçimlerde listede kendine yer bulabilen ancak Meclis’e gidemeyen Sibel Yıldırım, aday adayı olan Nuriye Özel ve Gülşen İtik  gibi toplumda kabul gören isimleri de gündeme getirdi.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde partiler hangi isimle seçime gireceğini belirleme uğraşı verirken, seçimin anahtarı olarak görülen bayanlara listelerde yer verilip verilmeyeceği sorusu bir kez daha gündeme geldi.

KADININ ADI YOK!

Yıllardır Siyasi partiler Yozgat’ta, seçmenin yüzde 50’sini oluşturan beklenilen önemi vermedi. İl Genel Meclisi, kadın kolları dışında görev bulamayan, sadece geçen genel seçimlerde Ak Parti’nin ilk kez bir kadın adayı listeye koyarak bir ilke imza atmasına rağmen yerel seçimlerde hiçbir parti kadın aday gösterme yoluna gitmedi.  Seçimin anahtarı konumundaki kadınların siyasette böylesine ikinci plana itilmeleri, kamuoyunda da irdelenen soruların başında geldi.

LİSTELERDE FARKLI İSİMLERİN ADAY GÖSTERİLMESİ BEKLENİYOR

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde partiler hangi isimle seçime gireceğini belirleme uğraşı verirken, seçimin anahtarı olarak görülen bayanlara listelerde yer verilip verilmeyeceği sorusu bir kez daha gündeme geldi.

Yozgat genelinde iktidar başta olmak üzere bazı partilerin özellikle birinci sıra adayları kesin olmamakla birlikte kesinleşti.

Ak Parti’de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yine Yusuf Başer’in  bu seçim döneminde listede yer almayacakları görüşü ağır basarken, yerlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, Dünya Şampiyonu asrın güreşçisi Rıza Kayaalp gibi isimlerin olabileceği ihtimali ağırlık kazandı. MHP’de birinci sırada Ethem Sedef, CHP’de Ali Keven ve İYİ Parti’de ise Taner Demirer’in olmasına kesin gözüyle bakılırken, listelerde kadın adaylar için yer açılmaya çalışıldığı da kulislerde konuşuluyor.

SEÇİM ANAHTARI ONLARDA

Türkiye’nin geleceği için oldukça büyük önem arz eden seçimlerin evlere girebilmeleri, ikna kabiliyetlerinin yüksekliği, toplumdaki kabul edilirlikleri göz önüne alındığında kadın adayların önemi de yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle özellikle Ak Parti’nin daha önce listede yer alan Sibel Yıldırım, aday adaylığını açıklayan ancak şans bulamayan, Milli Görüş’ün Yozgat’ta ki en önemli savunucuları olan Özeller ailesinin varisi konumundaki Nuriye Özel ve kamuoyunda ismi ciddi şekilde konuşulan Gülşen Kreş Sahibi Gülşen İtik isimlerinden birisine aday olmaları durumunda şans verebileceği iddia ediliyor.  Her üç ismin de ikna kabiliyetlerinin yüksekliği, partiye hizmetleri, aynı zamanda yaptıkları sosyal faaliyetlerdeki aktiflikleri göz önüne alındığında listede yer almaları durumunda Partilerine artı değer katabilecekleri görüşü ağır basıyor. Sürenin çok kısıtlı olması her ne kadar tüm aday adayları için handikap olarak gösterilse de, siyasi konulardaki artıları bu isimleri Genel Merkez tarafından da dikkate alınabilecekleri ihtimalini kuvvetlendiriyor.  YOSİAD İl Temsilcisi Gülşen İtik’in de aralarında bulunduğu bu isimlerin, aday adaylıklarını açıklayıp açıklamayacakları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Yozgat Sonsöz

İlgili Haberler