Yozgat'ta bir gelenek yaşatılıyor!

Yozgat'ta bir gelenek yaşatılıyor!

Yozgat'ta kış mevsiminde köy odasında bir araya gelen vatandaşlar sohbetlerle geceyi dolu dolu geçiriyor.

A+A-

Yozgat’ta köy gelenekleri yaşatılmaya çalışılıyor. Özellikle kış mevsiminde köy odasında bir araya gelen vatandaşlar sohbetlerle geceyi dolu dolu geçiriyor.

Özellikle kış akşamları bir araya gelen köylüler, hoş muhabbet ve ikramlarla hem eski bir geleneği yaşatıyor, hem de dostluk bağını kuvvetlendiriyor. Yatsı namazı sonrası başlayan köy konağı buluşması samimi bir ortamda gece geç saatlere kadar devam ediyor.

Anadolu misafirperverliğinin simgesi olan Köy Odaları geleneği Taşpınar köyünde devam ettiriliyor. Köy Muhtarlığı’nın katkılarıyla vatandaşlar hem arabaşı yuttu hem de bir araya gelerek sohbet ettiler.

Sorgun’a bağlı Taşpınar köyünde vatandaşlar, köy sosyal hayatının vazgeçilmezi olan köy odası geleneği yaşatmaya devam ediyor.

Taşpınar köyü sakinleri kış akşamlarında bir araya gelerek hem sohbet ediyor hemde örf, adet ve gelenekleri yaşatıyor.

Köy halkının bir araya gelip toplandığı, işten arta kalan boş vakitlerini değerlendirdiği, doyumsuz sohbetlerin yapıldığı ve köy yaşantısının etkin olarak yaşandığı köy odaları şehir yaşantısına inat, geleneğini sürdürüyor.

Özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan köy odası buluşmalarında, sosyal ve ekonomik sorunlar tartışılıyor bazen de köy ihtiyar odası ve köy imamının da hazır bulunduğu ortamda köy idaresine ve dini hayata ilişkin konular ele alınıyor. İletişim ve medya ve ulaşım araçlarının zirve yaptığı bu dönemde Taşpınar köylüleri bu geleneği sürdüren köylerin başında geliyor.

Köy Muhtarı Hüseyin Kayalı, amaçlarının birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Muhtar Kayalı “Köyümüzde oda sohbetlerini, çeşitli etkinliklerle köy hayatına katkı sağlayacak şekilde aradaki bağı kuvvetli tutmaya çalışıyoruz. Köy odası sohbetleri de unutulmaya yüz tutmuş, ancak köyümüzde yaşatılan bir gelenek. İnşallah ömrümüz yettiği müddetçe yaşatmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin aramıza katılıp bu kültürü görmeleri ve bu sayede internet ortamından uzak kalması ve geçmişlerini yapılan sohbetlerden öğrenmeleri bizleri memnun ediyor’’ dedi.

Yozgat Hakimiyet