
Yozgat’ta bir belediyede daha yüzler gülüyor! 3 yıllık anlaşma sağlandı
Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi ve Karayakup Belediyesi arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı
Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi ve Karayakup Belediyesi arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Yozgat'ın Karayakup ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı. Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi ile Karayakup Belediyesi arasında 3 yıl boyunca geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ve Karayakup Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan arasında gerçekleştirilen törenle resmiyet kazandı.
Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, imza töreninde Belediye Başkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek, toplu iş sözleşmesinin detaylarını paylaştı. Buna göre, sözleşme kapsamında üyelerin ücretlerine ilk yılın ilk altı ayında yüzde 40 oranında ücret zammı yapılacak. İkinci altı ayda ise yüzde 5 ücret zammı ve enflasyon farkı uygulanacak. Bu adımlarla çalışanların enflasyona ezdirilmemesi amaçlanıyor.
Zararsız, sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, sözleşmenin sendikalarına, belediyeye ve üyelere hayırlar getirmesini temenni etti.
Karayakup Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan da toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının önemini vurgulayarak, işbirliği ve uyum içinde çalışarak ilçenin hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Bu toplu iş sözleşmesi ile Karayakup ilçesinde çalışanların haklarının korunması ve daha iyi çalışma koşullarının sağlanması amaçlanıyor. İmzalanan sözleşme, taraflar arasındaki işbirliğini ve dayanışmayı yansıtan önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.