Yozgat'ta bilişim etkinlikleri başlıyor

Yozgat'ta bilişim etkinlikleri başlıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2002 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen Yozgat Bilişim Etkinlikleri, bu sene 13-16 Nisan 2021 tarihleri arasında internet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve YOBUtv üzerinden de canlı olarak yayınlanacak.

A+A-

Yozgat’ın ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin tanıtımına olumlu katkısıyla da bilinen ve 2002 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirilen Yozgat Bilişim Etkinlikleri’nin 16’ncısı, bu sene 13-16 Nisan 2021 tarihleri arasında internet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve YOBUtv üzerinden de canlı olarak yayınlanacak.

Yarın başlayacak etkinliklerde, saat 15:00’da Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Etkinlik Koordinatörü Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın açılış konuşmalarının ardından, TR-Anten Elektronik A.Ş. Genel Müdürü, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi, Karabük Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu’nun “Teknoloji ve Hayatımıza Getirdiği Değişiklikler” konulu konuşmasıyla yer alacak.
Etkinliğin ikinci günü olan 14 Nisan 2021 Çarşamba  günü ise saat 15:00’da Çankaya Üniversitesi 2006-2014 Dönem Rektörü, Multi-Consulting A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç “Dijital Dönüşümde Kümelenmenin Önemi” konulu seminer verecek.


Etkinliğin üçüncü günü iki farklı oturum düzenlenecek; 15 Nisan 2021 Perşembe saat 14:00’da Jr.Robotics Kurucusu ve Küresel Akıl Derneği Başkanı Burhan Şengün “Mühendislik Bağlamında Endüstri 4.0 ve Eğitime Entegrasyonu” konusunda ve 17:00’da ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta “Sağlıklı Teknoloji Kullanımı: Bağlı Olmak mı Bağımlı Olmak mı?” konusunda bilgiler paylaşacak.


Etkinliklerin son günü olan 16 Nisan 2021 Cuma günü ise üç farklı oturum düzenlenecek olup, ilki saat 11:00’da gerçekleştirecek. Bu oturumda Yozgat Ticaret İl Müdürü İbrahim Akdaş “Covid-19 ortamında ve sonrasında Tüketici Bilgi Sistemi” konusunda seminer verecektir. Aynı gün saat 15:00’da TRT Genel Sekreterliğinden Araştırmacı Dr. Bahadır Avşar “Dijital Diplomasi Bağlamında Zeytin Dalı Operasyonu” başlıklı sunumunu yapacak. Etkinliğin son semineri ise saat 21:00’de Arma Computer Genel Müdürü Cem Çuhadar tarafından “Dijital Paranın Doğuşu ve Gelecekte Neler Öngörülüyor?” başlıklı konuşma olacak.


Etkinliklerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Uzam, UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe, Öğr. Gör. Tolga Hayıt, Öğr. Gör. Gökalp Çınarer ve Öğr. Gör. Ferhat Oflezer moderatör olarak programın yürütülmesine katkı verecek.