Yozgat'ta belediyelerin kar mesaisi

Yozgat'ta belediyelerin kar mesaisi

Tüm yurt genelini etkisi altına alan kar yağışı Yozgat’ta da etkili oldu.

A+A-

Gece başlayan kar yağışının tipiye dönüşmesi ile pek çok köy yolu ulaşıma kapanırken, Akdağmadeni ve Yerköy Belediyelerinde de temizlik personeli kaldırımlarda, ana ve ara arterlerde kar temizleme çalışması yaptı.

Akdağmadeni Belediye Başkani Nezih Yalçın, yaptığı açıklamada; belediye karla mücadele ekiplerinin her zaman olduğu gibi sahada ve görev başında olduğunu söyledi.

Başkan Yalçın, “ Şuan için ulaşımı aksatacak bir durum bulunmamaktadır. Gün boyunca ekiplerimiz ana arterler ve mahalle ara yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam edeceklerdir. Kar yağışı berekettir, dileğimiz ve temennimiz kar yağışının olmasıdır. Bizler vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”dedi.

Yerköy Belediyesinde de kar temizleme mesaisi gece başladı. Karla birlikte çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, “Gece saatlerinden itibaren etkili olan ve halen devam eden kar yağışının ulaşımda aksaklıklara neden olmaması için temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kuraklık yaşanmaması için kar ve yağışlara ihtiyacımız var. Ekiplerimiz ile birlikte sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.