Yozgat'ta başladı! Okullar kendi kendine yetecek

Yozgat'ta başladı! Okullar kendi kendine yetecek

Milli Eğitim Bakanlığının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle tüm ülke genelinde yürüttüğü "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" Yozgat’ta da başlatıldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığınca çevre bilincinin öğrencilerde oluşması ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Temiz Okul ve Temiz Enerji' çatısı altında yer alan "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" Sarıkaya’da başladı.

'Çevre Dostu Bin Okul Projesi' kapsamında Namık Kemal İlköğretim Okulu’na 13 adet güneş enerji panellerinin kurulumu gerçekleştirildi.

16052022-62825d2f92210-default.png

Okulun iç aydınlatma ihtiyacını karşılamak amacıyla çatıya güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kuruldu. Bu sayede okulun iç aydınlatmasının tamamının beslendiği güneş panelleri, binanın toplam enerji ihtiyacı karşılanacak.

Enerji verimliliği için okuldaki tüm aydınlatmalar tasarruflu LED'ler ve sensörlü lambalarla değiştirildi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okullarda çevre dostu uygulamaları hayata geçirerek, öğrencilerde farkındalığı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yazıcı, projenin okulun kendi enerjisini üretebilmesi, toplanan atık malzemelerin dönüştürülmesi, kütüphanelerdeki kitaplıkların çevre dostu okul bilinciyle geliştirilmesi ve bunları destekleyecek bütün ekolojik sistemlerin yer aldığı birçok uygulamayı kapsadığını aktardı.

Proje ile enerjiyi verimli kullanma, suları koruma ve tasarruflu kullanma, düzenli bir atık yönetim sistemi oluşturma ve doğal çevreye katkıda bulunma amaçlanıyor. Okulları çevreyle dost olacak ve sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı okullara dönüştürecek olan proje kapsamında, Bakanlığın destekleriyle bin okulun tüm yöneticileri ve öğretmenlerine çevre bilinci ve iklim değişikliğiyle ilgili sürekli eğitimler verilecek.

Yozgat Hakimiyet