Yozgat'ta bağımlılığa karşı fidan diktiler

Yozgat'ta bağımlılığa karşı fidan diktiler

Yozgat’ta davranışsal bağımlılık ile mücadele etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

A+A-

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” temasında “Tableti Telefonu Bırak Doğaya Can Kat” sloganıyla fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlik kapsamında Teknoloji bağımlığı hakkında Bilgilendirmeler yapılarak kitapçık ve broşür dağıtımı yapıldı.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin, Dünyada yaşanan değişim ve ilerlemenin büyük etkeni olan teknolojik gelişmelerden, en etkili şekilde faydalanmak için toplumların sürekli bir yarış içinde olduklarının görüldüğünü ifade etti.

İnsan yaşamında bilişim teknolojilerinin (tablet, bilgisayar, akıllı telefon ve internet) yeri iyi bilindiğine değinen İl Müdürü Şahin, pandemi sürecinde birçok alanda daha önem kazandığına değindi. Sağlık Bakanlığı’nın ulusal eylem planı doğrultusunda Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı olmayan hastalıklar ruh sağlığı birimi olarak Davranışsal bağımlılık ile mücadele farkındalık çalışmalarını yürütüldüğünü dile getiren İl Müdürü Şahin, “İnternet ve teknolojik araçların bu faydalarının yanında kontrolsüz, aşırı kullanımı ile yeni bir bağımlılık türünün gelişmesine neden olduğunu biliyor muydunuz? Dijital oyun, çevrimiçi kumar, internet, sosyal medya gibi bağımlılıklar, teknolojik araçlarla kontrolsüz zaman geçirilmesi sonucunda, aşırı ve zararlı kullanıma yol açması ardından gelişebilmektedir Bu nedenlerle çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun, teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, bu konuda bilgilendirilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi kapsamında “2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlandı” dedi.

Yozgat Hakimiyet