Yozgat'ta askıda çorba var!

Yozgat'ta askıda çorba var!

Yozgat’ta işletme sahibi hayata geçirdiği ‘askıda çorba’ uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine de ikramlarda bulunuyor.

A+A-

Askıda Ekmek ve Askıda Fatura uygulamasının ardından Yozgat’ta bir ilk olarak Askıda Çorba ilgi görüyor.  Yozgat’ta uzun zamandan beri hizmet veren çorba işletme sahibi Keramettin Yıldırım ‘askı çorba’ uygulaması başlattı.

Yardımseverlerin destekleriyle başlatılan uygulama ile her gün 6 çeşit menü ile ihtiyaç sahiplerine çorba ikramı yapılıyor. çorba işletme sahibi Keramettin Yıldırım, Yozgat’ta çorba kültürünün oldukça yaygın olduğunu belirterek, yaklaşık bir aydır askıda çorba uygulamasına geçtiklerini söyledi.

Askıda çorba uygulamasının ilgi gördüğünü vurgulayan Yıldırım, çorba içmeye gelen vatandaşların askıya çorba eklediğini ifade etti. Çorba içmek isteyen vatandaşları geri çevirmediklerine değinen Yıldırım, uygulamayı sadece lokanta içinde sınırlı tuttuklarını vurguladı.

Yozgatlıların yardımsever ve kadirşinas olduğunu dile getiren Yıldırım, askıda çorba tabelasını görenlerin ücretlerini ödeyerek tahtaya çorba eklediklerini belirtti.

Yıldırım, “Askıda çorbada mercimek, işkembe, ezogelin, kelle paça, karışık ve sütlaç bulunuyor. Yardıma muhtaç herkese ikram ederek, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi ve insanların burada rencide olmaması için böyle bir proje başlattık” dedi. 

Yeniufuk