Yozgat'ta anne adaylarına doğuma hazırlık eğitimi

Yozgat'ta anne adaylarına doğuma hazırlık eğitimi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Gebe Sınıfı ve Hastanelerde bulunan Gebe Okullarında hizmet veren personellere doğuma hazırlık eğitici eğitimi verildi.

A+A-

Yozgat İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Parlak ve Uzman Filiz Kabayel’in katılımlarıyla eğitim başlatıldı.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından kadın sağlığının korunması, desteklenmesi ve sürdürülmesi, anne ve bebek morbidite ve mortalitesinin en aza indirilmesi amacıyla çeşitli programlar yürütülmektedir.

Bu programlardan birisi de “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” programıdır. Sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşturulan gebe bilgilendirme sınıfı ve gebe okullarında gebelere gebelik ve doğum sonrası süreç ile ilgili gerekli bilgileri içeren eğitimlerin verilmesi amaçlanıyor.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde, merkez TSM bünyesinde bulunan Gebe Sınıfı ve Hastanelerde bulunan Gebe Okullarında hizmet veren personellere; 09-11 Mayıs 2022 (1’inci grup 2,5 gün) ve 16-18 Mayıs 2022 (2’inci grup 2,5 gün) tarihlerinde yapılacak olan ‘Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi’ planı yapılarak uygulamaya konuldu.

Söz konusu eğitimi vermek üzere Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Biriminde görev yapan Ebe Hatice Kızılkale, Ebe Fadime Birol, Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde Çeküs Biriminde görevli Dr. Elif Boyraz, Hemşire Ebru Yılmaz, Ebe Nagihan Açıkgöz tarafından eğitim verildi ve verilmeye devam edilecek.

Doğumun nasıl başladığını ve ilerlediğini, doğum sürecinde neler yapabileceğinizi ve doğumdan sonra değişen hayatınızı nasıl kolaylaştıracağınızı öğretecek olan eğitimciler tarafından gebelerin daha pozitif bir hamilelik süreci geçirmelerine yardımcı olunacak. Gebelerin seçeneklerinin farkında olmaları doğumla ilgili neleri isteyip istemediklerini fark etmeleri sağlanacak.

Yozgat Hakimiyet