
Yozgat'ta ailelere rehberlik ediyorlar
Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Yozgat’ta yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında görevli personeller sosyal yardım veya hizmete ihtiyacı olan vatandaşları belirliyor.
Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, vatandaşın sosyal hizmet almak için kamu kurumlarına gitmesi yerine, devletin vatandaşa ulaşması amacıyla yürütülen Aile Sosyal Destek Programı kapsamında Yozgat merkez ve köylerinde; Sosyal Hizmetler, psikoloji, psikolojik danışmanlık, sosyoloji, çocuk gelişimi bölümlerinden mezun meslek elemanlarından oluşan 13 uzman sahada görev yapıyor.
Tabletlere yüklenen programla veri toplayan personel, görüşme sayısı ve soru bazlı istatistikleri raporluyor. Hedef nüfus belirlenirken Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Yozgat Sosyal Hizmet Merkezimize yapılan başvurular, okullardaki rehber öğretmenler ve muhtarlardan elde edilen bilgiler dikkate alınıyor.
Ziyaretlerde uygulanan ankette, “hanenin geliri, konut türü, mülkiyet durumu, evin ısınma sistemi, içme suyu şebeke bağlantısı; hanede çocukların gündüz bakımı, engellilik ve ağrı engellilik durumu, bakıma muhtaçlık durumu, koruyucu aile ve evlat edinmek isteyip istemediği gibi” sorular soruluyor.
Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu, yaptığı açıklamada; Yozgat’ta yapılan saha ziyaretleri ile toplanan anket bilgileri, gözlem ve değerlendirme sonucunda aile ve bireylerin sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit ettiklerini söyledi. Hatipoğlu, “Birey bazında gerekli yönlendirmeleri yapıyor, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Aile ve Sosyal Destek Personelimiz devletin imkanları ile Yozgat’taki ihtiyaç sahibi aileleri buluşturmaya devam edecek.” dedi.
Yeniufuk
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.