Yozgat'ta ahi sofrasında iftar

Yozgat'ta ahi sofrasında iftar

Yozgat Valisi Ziya Polat, Tol Çarşı esnafının iftar sofrasına konuk oldu. Yozgat’ta esnafların geleneksel hale getirdiği iftar programına il yöneticileri de katıldı.

A+A-

Yozgat Valisi Ziya Polat, Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Başer, iftarda Tol Çarşı esnafının sofrasına misafir oldu.

Tol Çarşı esnaflarından Latif Akkoç’un işyerinde düzenlediği iftar programına il yöneticilerinin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Eyüp Coşgun, Yozgat Elektrikçiler Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Güven ve esnaflar katıldı.

Vali Polat, oda başkanları ve esnafla sohbet ederek, iftar saatini bekledi.

İftar sofrasında esnaflarla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Polat, Ramazan ayının birliğimizi, dirliğimizi, yardımlaşmamızı, kardeşliğimizi, helalleşmemizi geliştirmemiz gereken müstesna ayların başında geldiğini ifade etti.

Vali Polat, "Esnafımızla birlikte işyerinde hazırlanan iftar sofrasına konuk olduk. Oldukça güzel, hünerli ellerle yapılan en lezzetli, en güzel iftar. Esnafımıza bu samimi ve içten misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

19042022-625eb41060764-default.png

Bu aydan istifade ederek kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnafı, vatandaşı bir arada olarak bir sofranın etrafında buluşabildiklerine dikkat çeken Vali Polat; “Bu, bizim millet olarak kültürümüzün ve medeniyetimizin güzel örneklerinden bir tanesidir. Bunu muhafaza etmek, bunu geliştirmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

Vali Polat, iftar sonrasında esnafla bir süre oturarak sohbet edip, esnafın ikram etiği çaydan da içti. Ramazan ayını toplumun her kesimiyle bir arada geçirmeye dikkat ettiğine değinen Vali Polat, esnaflarla bir süre sohbet etti.

Esnaflara bol ve bereketli kazanç dileyen Vali Polat, esnafların sorun, talep ve beklentilerini dinledi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Vali Polat, iftar programını düzenleyen esnaflara teşekkür ederek, ramazanı şeriflerini tebrik etti.

Yozgat Hakimiyet

Etiketler :