Yozgat'ta 26 yıldır aralıksız bunu yapıyorlar!

Yozgat'ta 26 yıldır aralıksız bunu yapıyorlar!

Yozgat’ta yaşları 35 ile 66 arasında değişen ‘Seher Vakti Spor Ekibi’ üyeleri yaklaşık 26 yıldır aralıksız sağlıklı yaşama adım atıyor.

A+A-

Yozgat’ta ‘Seher Vakti Spor Ekibi’ üyeleri 26 yıldır güne spor yaparak başlıyor. Bu süre zarfında hayatını kaybeden arkadaşlarını da unutmayan ekip zaman, zaman aralarından ayrılan arkadaşları adına da farklı etkinlikler düzenleyerek ismini de yaşatıyor.

seher-vakti3.jpg

Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda toplanan ve ‘ekip çavuşu’ Osman İçme tarafından her sabah alınan yoklamanın ardından spora başlayan Seher Vakti Spor Ekibi üyeleri, bol oksijenli Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda 1 saat boyunca yürüyüş ve kültürfizik hareketleri yapıyor. Çevre dostu grup daha sonra milli parkta çevre temizliği de yaparak çevreye örnek oluyor.

Seher Vakti Spor Ekibinde milletvekilinden belediye başkanına, daire müdürlerinden memura, gazetecilerden esnafa, işçiye, emekliye kadar birçok kesimden insan bulunuyor. Spora 3 kez mazeretsiz katılmayan üyeye ise ekip çavuşu tarafından yemek ısmarlama cezası veriliyor. Seher Vakti Spor Ekibinin bir faydası ise ekibe girmeden önce sigara içen üyelerin hepsinin spor sayesinde sigarayı bırakması oldu.
Sağlıklı yaşam için Seher Vakti Spor ekibinde 16 yıldır spor yaptığını söyleyen Vedat Uslukılıç, “Bizim buraya geliş sebebimiz tamamen sağlıklı yaşam içindir. Burada çok güzel temiz oksijen var. Onu her gün sabah teneffüs etmek çok güzel oluyor. Spordan sonra kendimizi mutlu ve zinde hissediyoruz. Ben de kısmen tansiyon var buraya geldikten sonra tansiyonla ilgili bir şikayetim yok” dedi.

Seher Vakti Spor ekibinin çavuşu Osman İçme ise Ramazan ayında ara verdikleri spora yeninden başladıklarını söyledi. İçme, “Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığımızda 26. Senedir Seher Vakti Spor Ekibi olarak spor yapmaktayız. Sabah saat 06.00’da başlıyoruz 07.00’da bitiriyoruz. 45 dakika yürüyoruz 15 dakika da kültürfizik hareketleri yapıyoruz. Çamlık Mili Parkına gelerek spor yapıyoruz. Bu sayede zinde bir şekilde güne başlıyoruz. Temiz hava ve bol oksijen var. Önce yürüyüş yaparız. Yürüyüşten sonra kültürfizik hareketlerimiz var, onları yaparız. Yazın Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda kışın ise spor salonunda sporumuza devam ederiz. Sağlıklı yaşamak için sporumuza hiç ara vermeden devam ediyoruz.” diye konuştu. 

Yeniufuk