Yozgat’ta 2023 seçimlerinde ne olacak? Liste savaşı çoktan başladı

Yozgat’ta 2023 seçimlerinde ne olacak? Liste savaşı çoktan başladı

2023 genel seçimlerine henüz 2 seneye yakın bir zaman olmasına rağmen Yozgat'ta şimdiden liste savaşı çoktan başladı.

A+A-

2023 genel seçimlerine henüz 2 seneye yakın bir zaman olmasına rağmen Yozgat'ta şimdiden liste savaşı çoktan başladı.

Partilerinde etkin yerleri olan isimlerin yanı sıra listeye girebilmek için var güçleriyle çalışmalarını sürdüren isimler arasında en şanslısı MHP Milletvekili Ethem Sedef gösteriliyor.

Genel seçimle Genel seçimlere henüz 2 seneye yakın bir zaman olmasına rağmen liste savaşı çoktan başladı. Partilerinde etkin yerleri olan isimlerin yanı sıra listeye girebilmek için var güçleriyle çalışmalarını sürdüren isimler arasında en şanslısı MHP Milletvekili Ethem Sedef gösteriliyor.

Hem halkla olan yakınlığı, hem de parti içerisindeki yeri itibariyle yine listenin ilk sırasına gelmesine kesin gözüyle bakılan Sedef, muhtemelen Meclise ikinci kez gidebilme şansını yakalayacak.

Siyasetle ilgilenenler önümüzdeki genel seçimler öncesinde akıllarında şekillendirdikleri listelerde en şanslı aday olarak MHP Milletvekili Ethem Sedef’i gösteriyor.

LİSTE YARIŞI ÇOKTAN BAŞLADI

Genel seçimlere henüz çok süre olsa da yine de seçim bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştıran, her fırsatta vatandaşla bir araya gelen milletvekillerinin kamuoyundaki gelecekleri daha şimdiden tartışma konusu olmaya başladı.

 Meclis’te ki yoğun çalışma ortamından fırsat buldukça sahaya çıkan ve seçime uzun süre olsa da hem tartıya çıkan hem de partilerinin yaptıkları çalışmaları anlatan milletvekilleri ve mevcut adaylar ele alındığında en şanslı isim olarak MHP Milletvekili Ethem Sedef ön plana çıktı.

YERİ GARANTİ GİBİ

2018 yılında yapılan seçimlerde MHP’nin liste başı olan ve çok genç yaşta olmasına rağmen hem yaptığı çalışmalar hem de halkla olan sıcak ilişkileri nedeniyle partisine de önemli bir oy kazandıran ve MHP’nin eski günlerine dönmesi konusunda omuz veren Milletvekili Sedef, 2023 yılındaki seçimler öncesinde de yeri garanti olarak gösterilen ilk isim olmayı başardı.

AK PARTİ’DE İSE DURUM BİRAZ FARKLI

 Yozgat siyasetinin son 20 yılına damgasını vuran, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımında büyük ölçüde yer edinen Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın ve iki dönemdir listede yer edinen Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten AV. Yusuf Başer’in önümüzdeki seçimlerde yerlerini koruyup, korumayacakları ya da listede yer bulup bulamayacakları belirsizliğini koruyor.

 AK Parti’nin oy oranlarında yaşanılan düşüşün yanı sıra bu iki isimin artık yıpranmalarının, Partide yeni isimleri ön plana taşıması ihtimalini gündeme getiriyor.

CHP ve İYİ PARTİ’DE DURUM NASIL OLACAK

2019 yılında yapılan seçimlere İYİ Parti ile ittifak yaparak giren uzun yılların ardından Meclis’e vekil gönderen CHP’nin adayı Ali Keven’in yerini koruyup koruyamayacağı da merak edilen soruların başında geliyor.

Yine halkla olan yakın ilişkileri ve her siyasi görüşe saygısı ile bilinen Keven’in durumu hiç kuşkusuz ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerinde şekillenecek.

 İYİ Partinin muhtemel adayları arasına Prof. Dr. Taner Demirer ve İYİ Parti İl Başkanı Metin Özışık’ın da eklenecek olması, iki parti arasında liste anlaşmazlığı konusunu da gündeme getirebilecek.

Yozgat Sonsöz