Yozgatspor’a talip olduğunu yineledi! Kazım Arslan’ı topa tuttu

Yozgatspor’a talip olduğunu yineledi! Kazım Arslan’ı topa tuttu

Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü başkanlığına sezon başında talip olan Hakan Hamza Şöhret bir kez daha açıklamasını yineledi.

A+A-

Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü başkanlığına sezon başında talip olan Hakan Hamza Şöhret bir kez daha açıklamasını yineledi. Başkan adaylığını bir kez daha açıklayan Hakan Hamza Şöhret Gala Çamlık Otelde basın mensupları ile bir araya geldi.

Kulüp Başkanı Kazım Arslan ve Yönetiminin takımı iyi yönetmediği gerekçesiyle sözlerini yerine getirerek bırakmaya davet eden ve ‘Yozgatspor işgal altındadır’ iddiasında bulunan Şöhret, “7 senelik yönetimin söylemlerini üşenmeden dinledim fakat 7 yıldır hep aynı cümleler, hep aynı yöntemler, aynı konuşmalar. Bu süreçte maalesef hedeflenen kurumsallaşmayı bir türlü gerçekleştiremedik. Bazı kurumlar tarafından ciddi bir şekilde destekleniyor olabilir ama Yozgatspor şu an işgal altındadır ve yönetilmiyor katlediliyor” dedi.

İşadamı ve Yozgatspor’un eski oyuncularından Hakan Hamza Şöhret, sezon başında olduğu gibi bir kez daha Kulüp Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

YOZGATSPORLU OLMAK BİR KİMLİKTİR

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan, Yozgatspor sevdasını ve sevgisini dile getiren Şöhret, “Ben kısaca kendimden bahsedeyim 35 yaşında Yozgatspor’un formasını gençlik yıllarını terletmiş, yiğit bir Yozgatlıyım. Babadan, geleceğimizden miras olarak kabul ettiğimiz mirasımıza sahip çıkma adına iyi bir taraftar olarak görüyorum kendimi bundan da şüphe duymuyorum.

Spor alanında Yozgatspor dünyanın her yerinde sahiplendiği ve takip ettiği bir takımdır. Hemşericilik bilincine ve dayanışmasının gelişmesine imkan sağlayarak önemli bir işlevi de yerine getirmektir. Yozgatsporlu olmak bir kimliktir, aynı zamanda Yozgatlı olmakla eşdeğerdir. Yozgat Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden biridir. Dolayısıyla köklü bir geçmişe sahiptir. Zira 1910 yılında Yozgat’ta Yozgat Lisesi oyuncularından seçilen oyuncularla kurulan takım Anadolu’da kurulan ilk takım olduğu belgelenmiştir. Ancak 4 yıl sonra sporcularımızın savaşa gitmesi nedeniyle takım feshedilmiştir. 1958 yılında tekrardan müsabakalara dahil olmuş, farklı idarelerle bugüne kadar yönetilmiştir. En son Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından dernekleştirilerek bugüne kadar faaliyetlerini devam ettirmektedir” dedi.

TAKIMIN İÇERİSİNDE BULUNDUĞU DURUM ÇOK ÜZÜCÜDÜR

Takımın içerisinde bulunduğu durumu kabul etmenin mümkün olmadığını, o nedenle de başkanlığa talip olduğunu deklare eden Şöhret, “Sözlerimin başında belertmiş olduğum gibi Yozgatspor’da top koşturmuş biri olarak takımı takip ettim, destek sağladım, takımımızın hem oyuncusu, hem taraftarı oldum hem yönetiminde bulundum. Şimdi bu takımın başkanı olmaya talibim. Şu an için takımın içerisinde bulunduğu durum çok üzücüdür. Durum böyle iken başkan bey yeniden belediye başkanı olmak, gündemde kalmak için elinde tutuyor. Bu yüzden herkesin malumu şehrin simgesi olan Yozgatspor üzerinden siyaset yapıyor. Başkanın siyasi kimliği ve geçmişi Yozgatspor’u herkesin desteklemesini engel teşkil ediyor. Siyasi söylem ve beyanları halkın, siyasilerin ve STK’ların ayrışmasına neden oluyor. Kendisine yapılan eleştirileri hainlik olarak kabul edip, nihayet örtülü bir şekilde eleştiri sahiplerini tehdit ediliyor. Başkanın tavır ve tutumundan dolayı takımın kendisiyle özdeşleştiğini düşünüyor ve Yozgatspor’u Kazım Arslan’ın takımı olarak düşündüğü için sahiplenemiyor” şeklinde konuştu. Başkan adayı Hakan Hamza Şöhret açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“TAKIM SIRLARLA DOLU”

Dernek defteri başkan beyin masasında kilitli tutuluyor, genel kurul yapılıyor kimsenin haberi olmuyor, imzaların ne kadarı atılıyor, ne kadarı atılmıyor tamamen sırlarla dolu. Eleştiri ve önerilerin sahipleri hakkında itibarsızlaştırma politikası yapılmaktadır. Durum böyle iken bizim de sessiz kalmamız mümkün değil. Sevdamızın aşkımızın peşinden koşmaksa, Yozgat Yiğidin Harman olduğu yer ise biz kendimize bu açıklamayı yapmayı, bu göreve talip olmayı borç bildik. Yozgatspor’un 5 yılını ele aldığımızda ilk 4 yıl oyalandı, 5 yıl dışarıdan yönetici alınarak bir üst lige çıkmak için. Bana göre bu 5 yıl içerisinde 30-35 milyon bir para harcandı. Birilerine göre 10-11 milyon resmi olabilir ama 30-35 milyon para harcandı. Üzücü bir tarafı vardır ki ilk 4 senelik yöneticileri cebinden delikli bir lira çıkmamıştır. Belki yarın birgün karşıma kredi kartı ekstrelerini getirebilirler. Nakit olarak ceplerine almışlar, puan kazanmak için kredi kartından çektirmişlerdir. 5 yılda maalesef herhangi bir başarı olmamakla birlikte sadece 5 yılında şampiyon olunan takımı iki senelik süre içerisinde 30 kişilik yönetim küme düşürmüştür. Son yılı baz aldığımızda tamamen bir facia. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sezon başında takımın başkanlığına talip oldum ve yönetimin getirdiği kriterleri yerine getirerek kurallar doğrultusunda talip oldum. Ben hiçbir zaman kimseye saygısızlık etmedim, benim söylemediğim sözler söylendi, ben de kendimi ifade etmek adına nerede konuşulmuşsa biz orada konuştuk.

YOZGATSPOR YÖNETİLMİYOR KATLEDİLİYOR

7 senelik yönetimin söylemlerini üşenmeden dinledim fakat 7 yıldır hep aynı cümleler, hep aynı yöntemler, aynı konuşmalar. Bu süreçte maalesef hedeflenen kurumsallaşmayı bir türlü gerçekleştiremedik. Bazı kurumlar tarafından ciddi bir şekilde destekleniyor olabilir ama Yozgatspor şu an işgal altındadır ve yönetilmiyor katlediliyor.

7 YILDA HİÇBİR BAŞARI YOK

Ekran karşısında bizim söylemediğimiz sözler çıktı söylendi, biz Yozgatspor’un zarar görmemesi için sessiz kaldık. Sezon başında 3,5 milyon lira bütçemiz var dedik ve hedefimiz şampiyonluk dediğimiz için sessiz kalmayı tercih ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle maalesef Yozgatspor 2,5 milyon borçla başladığımız yere gelmiştir. 7 yılda herhangi bir ilerleme kaydetmediğimiz gibi geldiğimiz noktanın daha aşağısına gelmişizdir. Geçen seneye kadar övündüğümüz borçsuz kulüp Yozgatspor’un bugün 2,5 milyon borcu olduğu söyleniyor. Ben MEB’in öğrettiği matematikle muhasebeyle hesapladığım zaman 6 milyon gibi bir bütçe yapıyor. Bu bütçeyle profesyonel ligden amatör lige düşmeyi aklım almıyor.

BAŞKANIN OTURDUĞU YERDEN KALMASI GEREKİYOR

Ben geçen sezon başkan sen ordan kalk ben oturacağım demedim ama şimdi diyorum sayın başkan senin ordan kalkman gerekiyor. Sadece Hakan Hamza Şöhret değil bir başkası da sizden daha çok sevenler de var. Daha iyi yönetecek insanlar da var. Takıma zarar verirsem ben bu takımdan elimden ayağımı çekerim dediniz takımı düşürdünüz zarar verdiniz lütfen sözünüzün arkasında durun. 7 yıl içerisinde harcanan 30-35 milyon lira ama sadece ve sadece Yozgatspor üzerinde 60-70 bin liralık bir otobüs var. Tek bir oyuncu yetiştirmemişiz, bir tane tesis yapmamışız, bir tane çim makinası bile almamışız. Ondan sonra Türk futbolu nasıl gelişecek diyoruz. Bizim 7 senenin sadece 3 senesinde altyapımız oldu. Anadolu kulüplerinin altyapısı olmadan olmaz. Bazı şikayetleriniz var siyasi savaş, veya siyasi kurban diyorsunuz kimsenin sizinle savaştığı yok. Böyle bir şey yok maalesef burada siyaset yapıyoruz ve Yozgatspor’un geleceğini çöpe atıyoruz. Yozgatspor isimlerden çok daha büyüktür. 2,5 milyonluk Yozgatspor insanıyla dalga geçiyorsunuz. Yozgatspor kangren olmuş, kangren olan yeri kesmek lazım değse tüm vücudu kaplar.

KİMSE TARAFTARI YOZGATLILARI YOK SAYAMAZ

Ben buradan duymuş olduğum başka talip olan arkadaşlarımız da var, geçen sezonlarda bir algı oluşturulmuştu Yozgatspor sahipsiz değildir. Yozgat sahipsiz değildir. Çıksınlar herkes adaylığını açıklasın, Yozgatspor başkanlığını düşünen kişiler varsa çıksınlar sessizce kalmak ve plan yaparak kalmak yakışık almaz. Nerede ne kadar babayiğit varsa çıkmasını talep ediyorum ben. Eğer daha iyi projeleri varsa biz de onları destekleyelim. Eğer bizim söylemlerimiz yine ciddiye alınmayacaksa çıkalım konuşalım. Bu takım hepimizinse eğer oturup konuşalım yok bu takım Yozgat’ın değilse adını Kazımspor koyalım. Takım amatörce yönetiliyor maalesef altyapımız bile olmadı. Takımı düşürdünüz ve 2,5 milyon borç var diyorsunuz, biraz şeffaf olmak lazım, neyi saklıyorsunuz, neden saklıyorsunuz. Biz üyeliğimizi de yaptık, size dilekçe de gönderdik, ıslak imzalı olarak. Ama üye yapmadınız ben bunu adalete taşımış olsam haklıyım. Ama ben Yozgatspor’u adaletle karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Ama siz bunları göze alıyorsunuz biz paramızı yatırdık, üye olduk, bütün kuralları sizin istediğiniz gibi yaptık. Ne yapmaya çalışıyorsunuz bize deyin açık açık binlerce taraftar da biz de umudumuzu keselim. Taraftar yok sayılıyor, milletvekilliği yapmışsınız, il müdürlüğü yapmışsınız, belediye başkanlığı yapmışsınız ama söylemleriniz ‘kaç para verdiniz’, ‘sen kimsin’, ‘sanane’. Taraftar yok sayılamaz, takımın sahibi onlardır ve onların eleştirilerine ve önerilerine sahip çıkmaz zorundasınız.

Herkes kendi çıkarlarını kendi özel şirketlerinde ya da kurumlarında yapsın. Açık ve net çağrımdır. Yozgatspor işgal altındadır, Yozgat’ın sporu, geleceği işgal altındadır. Yozgat’ın geleceğini kurtarmak boyayla, tuğlayla olmaz. Bütün evlatlarımızın sporla büyümesi taraftarıyım. Yozgatspor her sene şampiyon olacak diye bir kaide yok ama evlatlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm çocuklarımızın sporcu olacağı diye bir kaidede yok ama o ahlakı, o disiplini alarak büyüttüğümüz zaman hayatlarının geri kalan kısımlarında başarılı olurlar.

GÖREVE TALİBİM

Tüm kamuoyuna buradan sesleniyorum Yozgatspor işgal altındadır. Tabii söylenecek çok şey var ama biz geçen sezon söylediğimiz gibi başkanlığına talip olduğumuzu yineliyoruz. Yozgat tarihi kendi adıma söylüyorum benim kadar da inatçı bir başkan adayı görmemiştir, çünkü inandığımız bir göreve talip oluyoruz. İnşallah Rabbim bize bu görevi nasip eder, inşallah memleketimize katkımız olur.”

Şöhret konuşmasının son kısmında Yönetiminin hazır olduğunu, ancak şimdi bunları açıklamanın doğru olmayacağını dile getirerek, başkan olması durumunda yapmayı planladığı projelerini de sıraladı. Şöhret hedeflerini kısa zamanda Yozgatspor’a kurumsal bir kimlik kazandırarak kendi kendine yeten bir kulüp haline getirerek üst liglere de çıkartacaklarını iddia ederek açıklamasını tamamladı.

İlgili Haberler