Yozgatlıların gönül sofrası birlik beraberliği pekiştiriyor

Yozgatlıların gönül sofrası birlik beraberliği pekiştiriyor

Her yıl ramazan ayı boyunca İstanbul’un çeşitli ilçelerinde düzenledikleri iftar programlarıyla İstanbul’da yaşayan Yozgatlıları bir araya getirmeyi hedefleyen İstanbul Yozgatlılar Federasyonu bu geleneğine devam ediyor.

A+A-

Bünyesinde bulunan dernekler ile birlikte her yıl çeşitli organizasyonlarla hemşerilerini bir arada tutan İstanbul Yozgatlılar Federasyonu bu yıl hız kesmedi.

Ramazan ayı boyunca köy ve ilçe dernekleriyle İstanbul’un çeşitli ilçelerinde iftar sofraları kuran birlik İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezinde hemşerilerini ağırladı.

İftar programlarına çok sayıda çeşitli partilerden siyasetçi, iş adamı, bürokrat, akademisyen ve Sivil Toplum Kurumu temsilcisinin de katılıyor.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ve Federasyonu bağlı derneklerin organize ettiği iftar programlarına katılım oldukça yoğun oluyor. Yozgatlıların birlik ve beraberlik adına önemli mesajlar verdikleri programlar hoş seda bırakıyor.

İlerisi adına memnuniyet verici görüntülerin yansıdığı programların Ramazan sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz birlik ve beraberliğin getirilerinden sağlandığı programların devam ettirileceğini söyledi.

Genel Başkan Yılmaz; ‘’Önümüze hedefler koyarak onlara doğru ilerlememiz gerektiğini bir kez daha anladık. Yıllar önce Yurt ve Kültür Merkezi binamız için bir hedef koyduk ve nihayet onun çatısı altında bugün birlikte nezih bir ortamda farklı hedefler için bir araya gelebiliyoruz. Yaptığımız işler kesinlikle birer ölçü değil bizim için, aksine bundan sonra ki yapacağımız işler için birer tecrübe teşkil ediyor. İşimizin bir şehrin sivil toplum kuruluşunun görevlerini yerine getirmek olduğunu bizler çok iyi biliyoruz ve bunun hakkını da vermek için gayret gösteriyoruz. Yaklaşan seçimlerin farkındayız ve gurbette yaşayan Yozgatlılar olarak yaşadığımız şehirlerden parti ayırmaksızın aday olan tüm hemşerilerimizin destekçisiyiz. Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak herhangi bir partiye bağlı olmak bizim işimiz değil. Biz Yozgatlıya, Yozgat’ın geleceğine, Yozgat’ın menfaatlerine bağlı olabiliriz ancak. Temsilcisinin Yozgatlı olduğu tüm partilere kapımız açık oldu her zaman, bundan sonra da öyle olacak. Serin bir İstanbul akşamında sıladan uzak ama hemşerilerimizle bir arada olmak, bu ortamı sağlamakta asli görevlerimizden birisiydi.
Programlara katılan siyaset, bürokrasi ve sivil toplum örgüt yöneticileri de İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi çatısı altında bir araya gelmenin her defasında ayrı bir heyecan verici olduğu, mekânın İstanbul’da yaşayan Yozgatlılar için bir merkez teşkil ettiği ve desteklerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Yozgat Hakimiyet

Etiketler :