Yozgatlı hayırsever iş insanı hayatını kaybetti

Yozgatlı hayırsever iş insanı hayatını kaybetti

Yozgat'ın hayırsever iş insanlarından biri daha ebedi yolculuğuna uğurladı.

A+A-

Hayatının büyük bir bölümünü gurbette çalışarak geçiren ve bu sürede gerek köyünü ve gerekse Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaptığı hayırlarla anılan İş İnsanı Necmettin Yıldız, 74 yaşında hayata veda etti.

Eğitime büyük önem veren Necmettin Yıldız, Boğazlıyan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bahçesine yaptırdığı 15 derslikli ek binanın yanısıra Başhoroz Köyü’ne içme suyu getirilmesi için büyük katkı sağlayan Yıldız, dün ebedi istirahatgahına dualarla uğurlandı.

Cenazesi ilk olarak ismini taşıyan Okul’a getirilen Yıldız’ın naaşı daha sonra Başhoroz Köyü’ne nakledildi. Öğle Namazı’na müteakip kılınan cenaze namazı sonrası ebediyete uğurlandı.

1-109.jpg

NECMETTİN YILDIZ KİMDİR?

1942 yılında Boğazlıyan ilçesi Başhoroz köyünde doğdu. İlkokulu Başhoroz’da tamamladıktan sonra 1956 yılında Adana’ya gitmiş bir süre orada çalıştıktan sonra, hemşehrilerinin yardımı ile İstanbul’a geçmiş ve değişik sektörlerde işçi olarak çalışmıştır. 

1962 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra 1965 yılında işçi olarak Almanya’ya gitmiştir. Erzurum’da vatani görevini  tamamladıktan sonra 1965 yılında işçi olarak Almanya’ya gitmiştir.

1968 yılında Sevim Hanımla evlenmiş ve 1973 yılına kadar Almanya’da işçi olarak çalışmıştır. Bu tarihten sonra Almanya’da ticarete atılmış ve Türkiye’ye tekstil ve matbaa makineleri ithalatına başlamıştır.

Daha sonra emekli olup vatanına dönmüştür. Türkiye’de inşaat sektörüne atılmış ve halen yazları Balıkesir Burhaniye, Çanakkale’de ikamet ederken kışları İstanbul’da hayatını sürdürmekteydi.

Boğazlıyan Haber