Yozgat'ın yeni lezzeti markalaşacak!

Yozgat'ın yeni lezzeti markalaşacak!

Yerköy’e bağlı Aydıngün (Midiliç) Köyü’nde üretilen ve diğer peynirlere oranla 2 kat daha yağlı ve Probiyotiği yüksek olan Midiliç Çömlek Peyniri’nin patenti alındı.

A+A-

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta yöresel ürünlerin tesciliği yapılırken, tanıtımlarına da ağırlık veriliyor.

Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından patenti alınan Midiliç Çömlek Peyniri’nin modern tesislerde üretimi için çalışmalar başladı. Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi Başkanı Ebru Örmüş ve üreticiler Yozgat Valisi Ziya Polat’ı ziyaret ederek, Midiliç Çömlek Peyniri’ni ikram etti.

Vali Polat, güçlenen kadının aileyi, güçlenen ailenin de toplumu yücelteceğini söyledi. Vali Polat, “Yozgatlı kadınlarımız ürettikçe sadece ilimiz değil ülkemiz kazanacak. Şu anda gayet iyi gidiyoruz, kurmuş olduğumuz kooperatiflerde üretimlerin devam etmesi için her türlü desteği veriyoruz" dedi.

midilic-peyniri.jpg

Yozgat’ın yöresel ürünlerinden Midiliç Çömlek Peyniri’nin patentinin de alınmasından duyduğu memnnuyeti dile getiren Vali Polat, Yozgat’ın gizli saklı kalmış yöresel ürünlerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı ve Ebruli Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Örmüş, Midiliç çömlek peyniri yeni ürünleri olmasına rağmen, Yozgat'a özgü, Yozgat'ın damak tadına hitap etmesi ile Yozgat'ta büyük bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Midiliç Çömlek Peynirinin patentini aldıklarına değinen Örmüş, hem yöresil ürün üretimi yapacaklarını hemde kadın istihdamına katkı sağlayacaklarını kaydetti.Yerköy’de peynir üretim tesisi kurmak için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Örmüş, tesiste, hijyenik ve sağlıklı ortamda üretimin yanı sıra köylü kadın ve erkeklere iş istihdamı sağlanacağını kaydetti.

Örmüş, “Çoklu üretime geçmeyi planlıyoruz. Yoğun talep gören ancak yeteri kadar bulunamayan tescilli peynirimizi her yere ulaştıracağız” dedi.

Örmüş, Yozgat’ın Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında yer aldığına vurgu yaparak, Yozgat’ı, Yozgat kültürünü ve damak tatlarını tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçladıklarına dikkat çekti.
Kooperatif Başkanı Örmüş, Yozgat’ın yöresel ürünlerini marka haline getireceklerinin altını çizdi.
Yozgat'ta uzun bir süreden bu yana peynir sektöründe faaliyet gösterdiğini dile getiren Örmüş, Evlilik Hazırlıkları, Yapı ve Mobilya Fuarı'nda da Midiliç Çömlek Peyniri’nin tanıtımı yaptıklarını ifade etti.

Midiliç çömlek peyniri fuarını ziyaret eden vatandaşlardan yoğun talep ve ilgi gördüğünü aktaran Örmüş; "Özellikle Midiliç çömlek peyniri yeni ürünümüz olmasına rağmen, Yozgat'a özgü, Yozgat'ın damak tadına hitap etmesi ile Yozgat'ta büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Patent işlemlerini tamamladık. Resmi tanıtımlarımızı da yapmaya başlayacağız" diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet