Yozgat'ın yavru kurtlarından Vali Polat'a ziyaret

Yozgat'ın yavru kurtlarından Vali Polat'a ziyaret

Sakarya İlkokulu bünyesinde oluşturulan Yavrukurt İzci Kümesi Vali Ziya Polat'ı ziyaret etti.

A+A-

Sakarya İlkokulu bünyesinde oluşturulan Yavrukurt İzci Kümesi Vali Ziya Polat'ı ziyaret etti. 39 Yavrukurt ve küme başları ile sohbet eden Vali Polat, çocuklara çeşitli tavsiyelerde bulunarak ziyaretlerinden dolayı minik izcilere teşekkür etti.

Küme başı Aslıhan lider ve Ziya lider yönetiminde eğitim gören yavru kurtlar çevre temizliği, hayvan sevgisi, doğa tanıma koruma, kamp yapma ve yardımlaşma gibi konularda eğitim alıyor.

Vali Polat, izcilik faaliyetlerinin amacının; çocuk ve gençlerimizi Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmayı ve yüceltmeyi kendisine ilke edinmiş, milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve güçlendiren, vatanına, kendine ve başkalarına karşı görevlerini bilen iyi birer yurttaş yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ziyarette tek tek izcilerle sohbetler eden Vali Polat, “İzcilik faaliyetleri bir sosyal faaliyettir. Sizlerden bir ricam olacak öncelikle arkadaşlarınıza ailenize ve çevrenize izciliğin önemini ve değer yargılarını iyi anlatmanızı istiyorum. Vurgulamak istediğiniz konuların başında bulunan konular ülkemizin de en önemli konuları arasındadır” dedi.

Vali Polat, ziyaretin sonunda izci öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yozgat Hakimiyet