Yozgat'ın okçuları sosyal mesafeli talim yapıyor

Yozgat'ın okçuları sosyal mesafeli talim yapıyor

Yozgat’ta Türk kültürün önemli yapı taşlarından biri olan geleneksel okçuluk ilgi görüyor.

A+A-

Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü, pandemi sürecinde sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışmalarına devam ediyor.

Yozgat’ta Türk kültürün önemli yapı taşlarından biri olan geleneksel okçuluk ilgi görüyor.
Geleneksel okçuluğun tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik kurulan Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü’de yaş gruplarıyla çalışmalarına devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması döneminde artremanlarını evde sürdüren kulüp sporcuları, atış talimlerini de sosyal mesafe kurallarına uyarak, sürdürüyor.

Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda her türlü güvenlik önlemi alınarak gerçekleştirilen antremanlarda sporcular, yarışmalara kendilerini hazırlıyor.

DEĞERLERİ ÖĞRENİYORLAR

Tarihi çok eskilere dayanan okçuluk, Türkler için hem millî hem de manevi değerler açısından büyük bir öneme sahip. Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği sayesinde bu bilinçle gençler atalarının izinde, şanlı tarihiyle, kültürüyle, ok ve yayla tanışarak ok atıcılığı eğitimlerine ücretsiz olarak katılıyorlar.
Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimi’nde pandemi kurallarına uygun olarak çalışmalar gruplar halinde devam ediyor.

YOZGAT’IN İLK KULÜBÜ

Yozgat’ta geleneksel okçuluğun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana düzenlenen yarışmalara da katılan kulüp Yozgat’ı temsil ediyor.

Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Şükrü Yalman, geleneksel okçuluğun Yozgat’ta büyük ilgi gördüğünü belirterek, yaş gruplarıyla atış talimlerine devam ettiklerini söyledi.
Yalman, amaçlarının herkese okçuluğu sevdirmek ve yarışmalarda dereceler elde etmek olduğunu söyledi.

Yalman, "Yozgat’ta 3 yıldan bu yana okçulukla uğraşıyoruz. Amacımız çocuklarımıza gençlerimize okçuluğu sevdirmek, yaymak ve okçuluğu en iyi derecede öğretmek. Kulübümüz bünyesinde ki aktif sporcularımızla çalışma yapıyoruz. Türkiye’nin bir çok bölgesinde düzenlenen yarışmalara katıldık. 2021 yılında okçuluk sporunu bütün gençlerimize ulaştırmak, arttırmak istiyoruz. Bu yıl içerisinde de yarışmalara katılacağız” dedi.

Yalman, yeni tip korona virüs nedeniyle kısıtlama dönemi içerisinde farklı etkinlikler düzenleyerek birlik ve beraberliğin artırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunduklarını hatırlattı.

BİZ TOHUM EKTİK

Bozok Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulüp Başkanı Yalman, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Prof. Dr. Murat Korkmaz'ın katkı ve desteğiyle okçuluk sporunun gelişmesinde tohum ektiklerini belirtti.
Yalman, Prof. Dr. Murat Korkmaz'ın üniversite bünyesinde geleneksel okçuluk çalışmalarına da devam ettiğini söyledi.

Geleneksel okçuluğu geliştirmek için geçen yıl dernek kurduklarına vurgu yapan Yalman, “Biz bu işi nesiller boyu devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Rıza Kayaalp Kapalı Spor salonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz hayır duasına talibiz. Biz olmazsak devam eder. Yozgat’ta çok gönüllü var. Biz tohumu ektik, yeşermeye başladı. İnşallah Yozgat’ta bu iş daha da ileriye gidecek” diye konuştu.