Yozgat'ın o ilçesi eko-turizmin merkezi olacak

Yozgat'ın o ilçesi eko-turizmin merkezi olacak

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uz Dr Nezih Yalçın’ın girişimleri ile doğal bitki örtüsü ve ormanlarının değerlendirilerek eko-turizmine kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uz Dr Nezih Yalçın’ın girişimleri ile doğal bitki örtüsü ve ormanlarının değerlendirilerek eko-turizmine kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı Uzm.Dr.Nezih Yalçın öncülüğünde; Kırsal Turizm Uzmanı İsmail Şahinbaş, Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Müdürü İlker Kılınç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yozgat İl Koordinatörü Doğu Sezen ve ORAN Kalkınma Ajansı Turizm Uzmanı Eda Esma Şahin, ülkemizin sahil şeridi dışında turizm alt yapısının en güçlü olduğu Marmara Bölgesi’nde incelemelerde bulunuldu. Oluşurulan ekip, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait “ Diriliş Gençlik Kampı” ve “Ormanya” başta olmak üzere Yuvacık, Sapanca ve Abant’ta birçok özel işletme ve kamp merkezlerini ziyaret ederek Akdağmadeni’ne uygulanması mümkün projelerin olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendirdi.

Belediye Başkanı Nezih Yalçın, yaptığı açıklamada sadece İlçenin değil Yozgat Turizminin gelişmesine katkı sunacak, projenin birçok yatırıma yön vereceğini ve oluşturacağı alt sektörler ile ilçede kırsal kalkınmanın temellerini atacakları eko- turizm çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Başkan Yalçın, “Yıllardır dile getirilen “Akdağmadeni Ormanları”nın değerlendirilerek turizme kazandırılması hayallerini bir adım daha öteye taşıyoruz. İçerisinde çeşitli tesislerinin ve sosyal aktivite alanlarının olduğu doğal tabiat zenginliklerimizin Akdağmadeni halkına ve ülke turizmine sunulması için artık somut adımlar atılmasının zamanı geldiğine inanıyoruz.”dedi.

Covid-19 Pandemisinin yaşam alanları konusunda yeni bir anlayışı oluşturduğunu söyleyen Başkan Yalçın, “Bu anlayışa göre, kurulacak yeni dünya düzeni insanı huzur ve sükunete erdirecek mekanlarla şekillenecektir. Akdağmadeni Belediyesi olarak hemşerilerimize, bölge halkımıza, milletimize ve tüm doğa severlere hizmet edecek bir tesis kurulumu için mücadelemize devam ediyoruz. İç Anadolu’nun tek kümeli orman alanı olan ve yaklaşık 220 km2 alana sahip ormanlarımız, çeşitli turizm tesisleri ve turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapabilecek kıymettedir. Bozkırın ortasında adeta bir yeşil vaha olan Akdağmadeni Ormanları’nın potansiyelinin değerlendirilmesi artık bir hayalin ötesine geçmelidir. İlçemize uygulanacak eko turizm modelinin ülke genellinde cazibe merkezi olabilmesi için her yönü ile özgün olması önem arz ediyor. Bu hedefimiz doğrultusunda, alanında uzman arkadaşlarımızın yer aldığı bir ekip oluşturduk. Edinilmiş tecrübelerden yararlanarak Akdağmadeni’nde hedeflediğimiz alanın sağlam bir alt yapıya sahip olması için bir dizi ziyaret ve incelemelerimiz oldu. Ekibimizde yer alan kıymetli arkadaşlarıma, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu Bey’e, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde bizlere refakat eden görevli arkadaşlarımıza, misafir olduğumuz ve ziyaret ettiğimiz İşletme sahibi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Söz verdiğimiz gibi makamda oturup zaman öldüren değil, gece gündüz demeden memleketimiz için koşturan bir anlayışla; alışıla gelmiş belediyecilik hizmetleri kalıbı dışına çıkarak, ortak akılla, farklı bir vizyon ve misyonla, eksiksiz ve sağlam temelli planlamayla memleketimize değer katacak projeler için çalışmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

Yeniufuk