Yozgat'ın köylerine 35,4 milyon liralık kaynak

Yozgat'ın köylerine 35,4 milyon liralık kaynak

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, köylerin yol, içme suyu ve kanalizasyon işlerinin tamamlanması için tahsis edilen ödeneklerin en yüksek verimle değerlendirileceğini söyledi.

A+A-

İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, Yozgat’a Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) için 35 milyon 379 bin lira ödenek gönderildiğini kaydetti.

KÖYDES projesinin köylere hayat verdiğini ve yaşam standartlarını yükselttiğini vurgulayan Meclis Başkanı Nazlı, KÖYDES Projesi kapsamında köylerin daha modern hale geldiğini belirtti. Nazlı, “Köydes kapsamında köylerimizde yol, su, kanalizasyon, köy içi düzenleme çalışmaları yapılarak, şehirde ne varsa köylere de o hizmetler götürülmeye çalışılıyor” dedi.

Nazlı, ödenekle etkili, verimli ve planlı bir çalışmayla en yüksek verimin alınacağını vurguladı.Köylerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını en üst seviyelere taşımak için gayret gösterdiklerine değinen Nazlı, her yatırımın Yozgat’ın menfaatine olduğunu belirtti.

KÖYDES projesinin köylere hayat verdiğini ve yaşam standartlarını yükselttiğini vurgulayan İGM Başkanı Nazlı, Yozgat'a 2022 yılı KÖYDES çalışmaları kapsamında 35 milyon 379 bin TL ödenek geldiğini bildirdi. Köylerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını en üst seviyelere taşımayı amaçladıklarına değinen Nazlı, KÖYDES’in amacının kırsal kesimde yaşayan vatandaşların temel ihtiyacı olan sağlıklı içme suyu ve sağlıklı yollara kavuşturulması , kanalizasyon ve sulama suları ihtiyacının giderilmesi olduğunu kaydetti.

KÖYE HİZMET KOLAYLAŞTI

İGM Başkanı Nazlı, KÖYDES projesi ile köylere yapılan yatırımların hız kazanacağını belirterek, “KÖYDES köylerimizin yol, içme suyu ve kanalizasyon gibi temel insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 2005 yılından bu yana uygulanılor Bugüne kadar, KÖYDES kapsamında birçok köyümüzün yol ve içme suyu gibi ihtiyaçlarına dönük hizmetler yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir" dedi.
İGM Başkanı Nazlı, 2022 yılında hizmet götürülecek köylerin belirlenmesine yönelik olarak, muhtarların talepleri dikkate alınarak ilçe kaymakamları ve diğer bütün paydaşlarla koordineli bir şekilde yapılacak olan programın icra edileceğini ifade etti.

KÖYDES ödeneğinin dağıtımında, nüfus fazlalığı ve artış hızı, çevresine hizmet verme potansiyeli gibi kriterlere öncelik verileceğini belirten Nazlı, "Yozgat’ın köyleri göç veren terk edilen , yaşama sıkıntısı çeken yerler değil , yaşanabilir yerler olmasını istiyoruz " ifadelerini kullandı.

KÖYDES Projesi kapsamında köy yollarının sıcak asfalt ile kaplandığını hatırlatan Nazlı, köy yollarına standart getirildiğini ifade etti.

Yolun medeniyet olduğunu kaydeden İGM Başkanı Nazlı, bölgenin kalkınmasında, bölge halkının hayat standardının yükselmesinde yolun önemli bir yerinin olduğunu ifade etti.

NAZLI’DAN YERİNDE İNCELEME

Öte yandan İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı köy ziyaretlerine başladı.

Nazlı, “İl Özel İdare çalışma programını yerinde görmek, takip etmek amacıyla il genel meclisi arkadaşlarımla birlikte il genelinde sürekli olarak ziyaret ve çalışma programlarını sürdürüyoruz” dedi.
Ziyaretlerin hizmetlerin son durumu tespitin dışında halkın memnuniyet ölçüsünü değerlendirmek adına önemli olduğunu vurgulayan Nazlı, ziyaretlerde Yozgat genelinde gördükleri ilgi ve alakadan, hizmetlerin gerçek sahibine ulaştığını çok daha iyi anladıklarını sözlerine ekledi.

Yozgat Hakimiyet