Yozgat'ın kızları istediğini alamadı

Yozgat'ın kızları istediğini alamadı

Hentbol Kadınlar Birinci Ligi A Grubunda mücadele eden Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı konuk ettiği Kırşehir Belediyespor’a 40-39 mağlup oldu.

A+A-

Hentbol Kadınlar Birinci Ligi A Grubunda mücadele eden Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı konuk ettiği Kırşehir Belediyespor’a 40-39 mağlup oldu.

Müsabakaya kötü başlayan kırmızı siyahlı ekip ilk dakikalarda kalesinde gördüğü üst üste goller ile ilk dakikaları rakibi karşısında 4 sayı farklı geride tamamladı.  5’inci dakikadan sonra toparlanan Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı bulduğu üst üste goller ile oyuna dengeyi getirdi.

Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı atılan goller ile başa baş bir mücadele şeklinde geçerken son dakikalarda oyun hakimiyetini Kırşehir Belediyespor’a kaptırdı. Savunmada sıkıntı yaşayan hücumlardan da boş dönen Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı ilk yarıyı 19-22 geride tamamladı.

Yozgat'ın kızları istediğini alamadı

Müsabakanın ikinci yarısına Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı biraz daha derli toplu başladı. Etkili bir oyun ortaya koyan temsilcimiz önce aradaki üç sayılık farkı kapattı, ardından da bir sayı öne geçmeyi başardı. Müsabakanın ikinci yarısında inişli çıkışlı bir grafik çizen Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı bazen Kırşehir Belediyespor karşısında geriye düşerken, zaman zamanda etkili bir oyun ile aradaki farkı eritmeyi başardı. Son dakikalarda ise heyecan doruğa çıktı.

Karşılıklı atılan goller ile geçilen son dakikalarda yakaladığı kontra atağı değerlendiremeyip dönen topta kalesinde gol olunca biranda iki sayı geriye düşten Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı bir gol bulmasına karşılık son saniyelerde istediği golü bulamayınca sahadan 40-39 mağlup ayrıldı.

Rıza Kayaap Spor Salon’unda oynanan müsabakayı Halil Kılıç, Hamza Sukan hakem ikilisi yönetti. Temsilcimiz Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı kazandığı 7 tane yedi metre atışından 6’sını, konuk ekip Kırşehir Belediyespor ise kazandığı 7 tane yedi metre atışından 4’ünü golle sonuçlandırdı.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımında Kıymet Coşgun attığı 11 gol ile takımının ve müsabakanın en golcü ismi olurken, Coşgun’u 10 gol ile Atiye Gülseven, 7 gol ile Semanur Buse Baran, 6 gol ile Hilal Doğan, 4 gol ile Rümeysa Atik, 1 gol ile de Simge İçer takip etti.

Konuk ekip Kırşehir Belediyespor’a ise Gizem Yapıcı attığı 8 gol ile takımının en golcü ismi olurken Bervan Kuş, Özge Demir ve Esra Gözü 7 gol, Berfin Şen 6, Cansu Piren, Ayşe Dinç 2, Burçak Danacı ise 1 gol atmayı başardı.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımında Atiye Gülseven, Semanur Buse Baran ve Hilal Doğan sarı kart görürken, Atiye Gülseven ve Semanur Buse Baran iki kez, Simge İçer ise bir defa iki dakika cezası aldı. Kırşehir Belediyespor’da ise Berivan Kuş, Burçak Danacı ve Gizem Yapıcı sarı kart görürken, Berfin Şen ve Gizem Yapıcı birer kez iki dakika cezası aldı.