Yozgat'ın kanayan yarası! Bir türlü çözüme kavuşturulmuyor

Yozgat'ın kanayan yarası! Bir türlü çözüme kavuşturulmuyor

Yozgat’ta şehir içi toplu ulaşımlardaki sorun bir türlü çözüme kavuşmuyor. Yıllardır kentin kanayan yarası haline gelen toplu taşımada bir tepki de tıka basa dolan araçların yolcu taşımasına geldi.

A+A-

Yozgat’ta şehir içi toplu ulaşımdaki sorun bir türlü çözüme kavuşmuyor.

Yıllardır kentin kanayan yarası haline gelen toplu taşımada bir tepki de tıka basa dolan araçların yolcu taşımasına geldi.

Yolcuların, yer kalmayan dolmuşa 'balık istifi' doldurulması tepki çekti.

Kent merkezinden, üniversitenin ana kampüsüne düzenlenen otobüs seferlerinin yetersiz olduğunu dile getiren öğrenciler, tıklım tıklım seferler nedeniyle de zor anlar yaşadıklarını belirterek ulaşım sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

Akşam saatlerinde yoğun kalabalık olması nedeniyle dolu otobüsler isyan ettirdi.

Yozgat’ta şehir içi toplu ulaşım araçlarının son saatlerde araçları tıka basa doldurarak çok sayıda yolcuyu bir araçta ve bir seferde götürmeye çalışmaları, vatandaşları da o saatte yurda yetişmesi gereken öğrencileri de zor duruma soktu.

Son servis saati 23.00 olan şehir içi toplu ulaşım araç muhataplarının öğrencilere ve vatandaşlara sergiledikleri sert davranış ve yanlış üslupları oldukça dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

“Bu son araç. Herkes bu araca sığmak zorunda. Saat 23.01’de başka araç bulamayacaksınız. Bu araca binmeye mecbursunuz” sözleriyle karşı karşıya kalan öğrenciler isyan etti.

Yozgat’a okumak için gelen üniversite öğrencileri, her akşam bu gerginliklerin yaşandığını ve ulaşım sorununun yaz, kış bir türlü aşılamadığını belirterek; “Her akşam aynı sıkıntıyla karşı karşıyayız. Maalesef araçlara alacağı yolcu sayısından çok çok fazla insan tıka basa dolduruluyor. Bir kaza olsa bunun vebalini kim verecek? Bizler paramızla rezil oluyoruz. Arkadaşlarımız kapı aralarında, basamaklarda, kolu bacağı sıkışarak yolculuk yapıyor. Yoğun yolcu sayısından yolda bayılan arkadaşlarımız oluyor. Lütfen bu duruma artık bir düzenleme getirilsin” şeklinde konuştular.

Yozgat Hakimiyet