Yozgat'ın ilçelerinde nevruz çoşkusu

Yozgat'ın ilçelerinde nevruz çoşkusu

Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yavuhasan Ortaokulunda baharın habercisi Nevruz için kutlama programı yapıldı.

A+A-

Kaymakam Yunus Polat’ın da katıldığı programda katılımcılar demir dövülüp, ateş üzerinden atlayıp, çeşitli yarışmalar yapıldı.

Minik öğrencilerin ateş üzerinden atlamasına yardım eden Kaymakam Polat, baharın habercisi olan Nevuruz Bayramını Yavusahan Ortaokulunda öğrencimler ile birlikte kutladıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Aksoy ise, ‘’Nevruz, bu coğrafyadaki insanları birbirine kenetleyen, birlik ve beraberliği pekiştiren bir gündür. Nevruz, baharın habercisidir. Nevruz, tohumların topraktan çıkıp canlanmaya başladığı gündür. Kültürümüzde önemli yeri olan Nevruz kutlamaları kapsamında Yavuhasan Ortaokulunda gerçekleştirilen programa katıldık. Program kapsamında demir dövdük, ateşten atlayıp çeşitli yarışmaları ve oyunları izledik. Programa katılarak desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Yunus Polat başta olmak üzere velilerimize; programın hazırlanmasında emeği olan idareci, öğretmen ve sevgili öğrencilerime teşekkür ederim’’ dedi.

Yeniufuk