Yozgat'ın gururu Muhammed Enes Sarı Milli Takıma kampına davet edildi

Yozgat'ın gururu Muhammed Enes Sarı Milli Takıma kampına davet edildi

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım seçme yarışması Gaziantep’te düzenlendi. Yarışmada Yozgat’ı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü temsil etti.

A+A-

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım seçme yarışması Gaziantep’te düzenlendi. Yarışmada Yozgat’ı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü temsil etti. 2 sporcu ile katılan Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü farklı stil ve kategorilerde 6 madalya kazandı.

MİLLİ DAVET

Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Muhammed Enes Sarı, Milli takım seçmelerinde S4 kategorisinde 100 metre ve 200 metre serbest sitilde Türkiye üçüncüsü, 50 metre serbest stilde Türkiye üçüncüsü, 50 metre sırt stilde Türkiye dördüncüsü oldu.

Sarı ayrıca, SM3 kategorisinde 150 metre karışıkta Türkiye dördüncüsü olurken, SB3 kategorisinde 50 metre kurbağalama da Türkiye dördüncüsü oldu. Mili Takım seçmelerinde üç madalya kazanan Muhammed Enes Sarı, milli takım test kamplarına katılmaya hak kazandı.

ÜÇ MADALYA KAZANDI

Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Mustafa Karademir ise milli takım seçmelerinde üç madalya kazandı. Karademir, S3 kategorisinde 200 metre de Serbest Stilde Türkiye üçüncüsü, 100 metrede serbest stilde Türkiye ikincisi, 50 metre serbest stilde Türkiye üçüncü oldu.

AVRUPA BARAJINI GEÇMEK İSTİYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Fatih Özdemir, yarışmada derece yapan sporcularını tebrik etti.

Deneyimli Antrenör Özdemir, “Türkiye genelinde büyük başarı sağladık. İki sporcumuz farklı kategori ve stillerde toplamda 6 madalya kazandı. MET barajını çok kısa süreyle aşamadık. Bir sonraki hedefimiz Avrupa barajlarını geçip memleketimizi en güzel şekilde temsil etmek” dedi.

Yeniufuk