Yozgat'ın gözdesi! Başkan Celal Köse her ayrıntıyı tek tek inceledi

Yozgat'ın gözdesi! Başkan Celal Köse her ayrıntıyı tek tek inceledi

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat’ın vitrini konumundaki Tarihi Çapanoğlu Çevre Düzenleme Projesi, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

A+A-

Başkan Köse, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; Yozgat’ın tarihi değeri Çapanoğlu Büyük Cami’nin etrafında muhteşem bir alan oluşturduklarını belirterek, Hamdolsun, enkaz kalktı. Belediyemizin vizyon projelerinden olan Çapanoğlu Büyük Camisi Çevre Düzenleme Projesi Yozgatlı hemşehrilerimizin nefes alacağı sosyal ve kültürel alanlarla şehre önemli bir vizyon katacak.”dedi.

celal-kose-inceleme.jpg

Çapanoğlu Büyük Camii Çevre Düzenleme Projesinin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Başkan Köse, “Kapalı otoparkımızın temelini bugün attık. Kültür Merkezi’nde de ilk katımız tamamlandı. Projede 270 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi, aşevi, sosyal alanlar ve meydan olacak. Çapanoğlu Büyük Camimiz merkezimizde bulunan göz bebeği bir camiimiz. Yaklaşık 10 Bin metre karelik bir proje alanımız var.

celal-kose-inceleme-2.jpg

Bu proje alanı içerisinde yeni tip lavabolarımızın, kültür evimizin, kültür merkezimizin olduğu ve aynı zamanda da imalathanemizin, aşevimizin olduğu ve özellikle daha öncesinde de bizim seçim çalışmalarında bahsettiğimiz hocalar kahvesi kültürümüzü yeniden ihya edeceğimiz bir şekilde hocalar kahvesi kültürünü de yaşatacağız.

 

Yozgat halkımızın özellikle Büyük Camii çevresinde bulunan hemşehrilerimizin vakitlerini geçirebileceği ve şehrimizin nefes alabileceği tarihi dokumuzun ortaya çıkacağı bir eser ortaya çıkacak. Bunun yanı sıra diğer projelerimize de hız kesmeden devam ediyoruz. 2021 yılı şehrimiz açısından önemli yatırımların hizmetlerin gerçekleştiği bir yıl olacak.”diye konuştu.