Yozgat'ın eğitimdeki gururu oldu

Yozgat'ın eğitimdeki gururu oldu

Yozgat Boğazlıyan ilçesinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Muhammed Kaygusuz, 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında büyük bir başarı göstererek kendi alanında 1. oldu ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

A+A-

Boğazlıyan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Muhammed Kaygusuz Kayseri’de yapılan bölge finali, 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında büyük bir başarı göstererek kendi alanında 1. oldu ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Türkiye finallerinde kendi bölgelerinde 1. olan rakipleriyle yarışan Muhammet Kaygısız, geliştirdiği proje ile Türkiye 3.sü olarak Trabzon’da düzenlenen ödül törenine davet edildi. Törende ödülünü bizzat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

İlçe Kaymakamı Recep Aydın, öğrencileri Muhammed Kaygısız’ın ilçenin ve Yozgat’ın gururu olduğunu söyledi.

Kaymakam Aydın, “Danışman öğretmenimiz ve öğrencimiz pandemi şartlarında emek vererek çalışmalar yaptılar ve bu büyük başarıyı elde ettiler. Trabzon’da hem bizleri hem de Yozgat’ımızı gururlandırdılar. Öğrencimiz Muhammed Kkaygısız’ı, Fen Bilimleri öğretmenimiz Samet Cengiz’i, Boğazlıyan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Şerafettin Uçar’ı ve Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Akınol’u yürekten kutluyorum. Ayrıca Bilim ve Sanat Merkezimizin Boğazlıyan ilçemize kazandırılmasında ve ilçemizin eğitim kalitesinin gelişmesinde büyük emekleri olan, Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek’i tebrik ederim.” dedi.

Kaymakam Recep Aydın başarısından dolayı öğrencileri Kaygısız’ı tabletle ödüllendirirken öğretmenlere başarı belgesi takdim etti.

Yeniufuk