Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi için geri sayım başladı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi için geri sayım başladı

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi, Belediye Başkanı Gökhan Coşar'ın göreve gelmesiyle birlikte yeni bir hizmete daha kavuşuyor.

A+A-

Boğazlıyan’ın dışarıya açılan penceresi, vizyonu konumunda olmasına karşın yıllarca ihmal edilen ve adeta viraneye dönüşen terminale, Belediye Başkanı Gökhan Coşar sahip çıktı.

Boğazlıyan’ı birçok ilklerle buluşturan, hizmet ve yatırımlarla ilçenin çehresini değiştiren Başkan Coşar, yeni terminal binasının 2 hafta içerisinde ihaleye çıkacağını ve 2022 yılının Temmuz ayında hizmete gireceğini müjdeledi.

Boğazlıyan ilçesinin geleceğini yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla yeniden imar eden Belediye Başkanı Gökhan Coşar, ilçenin bir hayalini daha gerçekle buluşturuyor.

Göreve geldiği günden itibaren ilçenin eksikliklerini bir bir gidermenin yanında yeni yatırımla buluşturan Başkan Coşar, seçim sürecinde verdiği vaatleri de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlçeyi; kültür ve sinema salonlarıyla, kütüphane ve kreşle, yüzme havuzları, restaurant, park alanları gibi onlarca hizmetle buluşturan Başkan Gökhan Coşar, yeni terminal binasının da müjdesini verdi.

Yılların ihmalini üzerinde barındıran, eski ve adeta viraneye dönüşmüş görüntü içerisinde olan terminal binasını gündemine alan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Boğazlıyan’a verdiği değeri, önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Geçmiş dönemlerde sık sık dile getirilen ancak eski Belediye Başkanları tarafından gündeme dahi alınmayan eski terminal binasında incelemelerde bulunan Başkan Coşar, 15 gün içerisinde ihaleye çıkacak ve en geç 2022-Temmuz ayında hizmete girecek olan yeni terminalin son derece modern ve işlevsel bir binaya kavuşacağını söyledi.

Terminallerin bir ilçenin vizyonu ve dışarıya açılan penceresi olduğunu belirten Başkan Coşar, ilçe halkına daha iyi hizmet verebilecek, diğer il ve ilçelerin uğrak yeri haline gelecek yeni terminalin, ilçe ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Her gün 7-8 bin civarında aracın Boğazlıyan’dan geçiş yaptığını ancak ilçeye uğramadığını kaydeden Başkan Coşar, “İnşallah yeni terminal binasıyla birlikte yüzlerce aracın ilçede mola vereceğini, terminal yanında bulunan iş merkezlerinde alışveriş yapma imkanı bulacak” dedi.

450 metrekare hizmet binası ve 3 bin metrekarelik alana konuçlandıralacak terminal binası projesinin tamamlandığını, gerek işlevsellik ve gerekse görsellik açısından standartının yüksek olacağını anımsatan Başkan Coşar, terminal binasını belediye bütçesinden karşılayacaklarını kaydetti.

Terminal alanının Boğazlıyan’ın cazibe merkezi haline geleceğini; SGK binası, Emniyet binası, Pazar yeri, iş merkezi, park alanları, yüzme havuzu gibi donatıların bölgeyi daha cazip hale getireceğini dile getiren Başkan Coşar, “Şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan Coşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Terminal binamızın projesi tamamlandı. Çok kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Binamız toplam 450 metrekare alanda olacak. Terminaller il ve ilçelere açılan penceresi, vizyonudur. Gerek ilçe merkezinden ve gerekse dışarıdan gelecek vatandaşlarımıza daha iyi hizmetin verilmesi için modern bir tesisi inşa edeceğiz.

Malumunuz mevcut terminal binamız çok eski ve yeterince hizmet veremiyor.

Seçim çalışmalarımızda söylediğimiz gibi memleketimizin bütün eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bu çerçevede ilçemize yeni bir terminal binası kazandıracağımızı söyledik.

İmkanlar dahilinde tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz.

Terminal binamız, ilçemize kazandırdığımız iş merkezinin yanında yer alacak. Terminal toplamda 3 bin metrekarelik bir alan içerisinde olacak. Girişler anayol üzerinden, çıkışlar trafik güvenliği açısından arka taraftan olacak.

2022 yılının Haziran-Temmuz aylarında tamamlamayı planlıyoruz. Tamamı Boğazlıyan Belediyesi bütçesinden karşılanmaktadır.”


DOĞAN 3 YIL ÖNCESİNDE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Boğazlıyan Haber Gazetesi yazarlarından Mustafa Doğan, “Yeni Terminal Binası Şart” başlığı ile 14 Eylül 2018 Cuma günkü köşe yazısında durumun vahamiyetini gündeme taşımış ve Belediye Başkanları’na çağrıda bulunmuştu.

Terminal’in gerek görüntü, gerekse işlevselliğini yitirdiğini dile getiren Doğan’ın çağrısı, Belediye Başkanı Gökhan Coşar tarafından vücud buldu. Teşekkürler Başkan, hayırlı olsun Boğazlıyan.”