Yozgat'ın bir ilçesinde daha meşale yakıldı!

Yozgat'ın bir ilçesinde daha meşale yakıldı!

Hat çalışmalarının ardından Yozgat'ın Saraykent ilçesinde doğalgaza kavuştu. Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, vatandaşların yıllardır özlemini çektiği doğalgaza kavuşmasının ilçenin makus tarihini bu şekilde yendiğini söyledi.

A+A-

Saraykent’te vatandaşların sabırsızlıkla beklediği doğalgaz, düzenlenen törenin ardından meşaleler yakılarak tesisat ve abonelik işlemleri tamamlanan evlere verilmeye başlandı.

Saraykent’te geçen yıl başlatılan doğalgaz çalışmaları tamamlanarak, ilçeye doğalgaz verilmeye başlandı.

Doğalgaz açılış törenine, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, vatandaşların yıllardır özlemini çektiği doğalgaza kavuşmasının ilçenin makus tarihini bu şekilde yendiğini söyledi.

Doğalgaz’ın Saraykent’e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Öçal, “İlçemize doğalgazın getirilmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Saraykent, Dedefakılı beldesi ve Sorgun'un Doğankent beldesini doğal gaza kavuşturuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2-140.jpg

AK Parti'nin siyaset anlayışında, hilenin, aldatmanın olmadığını vurgulayan Başer, şunları kaydetti:
"Biz ne söz vermişsek, onu yerine getirmek de boynumuzun borcudur. Seçimlerde Saraykent Belediye Başkanımız Ahmet Öçal, doğal gaz sözü vermişti. Pandemi süreci olmasına rağmen çalışmalarımızı sürdürdük. Doğal gazı ilçemize getirmenin en büyük adımını attık. Saraykent ilçesinde 32 kilometre hat döşendi. Yaklaşık 12 bin vatandaşımız ucuz, kaliteli, çevre dostu enerjiye kavuşmuş olacak" dedi.
Yozgat'ta doğal gaz gelmeyen Aydıncık, Çandır, Çayıralan, Kadışehri ve Yenifıkılı ilçelerinin kaldığına değinen Başer, bu ilçelere de doğal gaz getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, Yozgat’ın her bir bölgesini doğalgaz ile buluşturmayı arzu ettiklerini söyledi. Salman, Saraykent, Dedefakılı ve Doğankent bölgelerinde geçen yıl hat çalışmalarına başladıklarını belirterek, Saraykent’i temiz ve güvenilir yakıt ile buluşturduklarını ifade etti.

Doğalgaz abonelik işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Salman, doğalgazın evlerde ve iş yerlerinde kullanılmaya başladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan duayla doğal gaz meşalesi yakıldı.

Yozgat Hakimiyet