Yozgat'ı İstanbul'da temsil ettiler

Yozgat'ı İstanbul'da temsil ettiler

Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sahne Sanatları Kulübü’nün düzenlediği 4. Geleneksel Tiyatro Festivali’ne katıldı.

A+A-

Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sahne Sanatları Kulübü’nün düzenlediği 4. Geleneksel Tiyatro Festivali’ne katıldı. Marmara, Çukurova, Van Yüzüncü Yıl gibi üniversitelerin de oyunları ile katıldığı festivalde, Bozok Tiyatro Topluluğu “Şaşkın Hırsızlar” adlı oyununu sahneledi.

tiyatro4.jpg

Oyun, festivale katılan seyircilerden büyük beğeni aldı. Oyun sonunda Bozok Tiyatro Topluluğu üyeleri tiyatro severlerin oyun ile ilgili sorularını cevapladı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sahne Sanatları Kulübü tarafından aynı zamanda üniversitenin eski bir mezunu ve tiyatro topluluğunun kurucularından, yönetmen Hacı Hatipoğlu’na plaket takdim edildi.

Tiyatro Topluluğu başkanı Sedef Demircan ve topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Güçlü, festival vesilesiyle İstanbul Üniversitesi ve diğer katılımcı üniversitelerin tiyatro toplulukları ile tanışma ve Bozok Üniversitesini tanıtma ve gelecekte ortak projeler için fikir alışverişinde bulunma fırsatı bulduklarını belirtti.

tiyatro3.jpg

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da yaptığı açıklamada, öğrencilerin üniversitelerine aidiyet duygularını pekiştiren, kişisel gelişimlerini destekleyen kültürel ve sosyal faaliyetler için her zaman öğrencilerinin yanında olduklarını vurguladı.

tiyatro1.jpg

Rektör Karadağ, “Tiyatro Topluluğumuzu, Tiyatro Festivalinde gösterdikleri başarıdan, sahneledikleri oyunlarından dolayı tebrik ediyor; nice başarılı sanat faaliyetlerine imza atmalarını temenni ederek, bundan sonraki temsillerinde başarılar diliyorum” dedi.

Yeniufuk