Yozgat'ı duygulandıran program

Yozgat'ı duygulandıran program

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Anneler Günü’ programı oldukça duygulu anlar yaşattı. Programa katılan veliler göz yaşlarını tutamadı.

A+A-

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, anneler günü programı düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen programda öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı etkinlikler duygulu anlar yaşattı.

Okul Müdürü Mehmet Vurmaz, anneleri yılın bir günü hatırlanmasının doğru olmadığına değinerek, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında olması gerektiğini söyledi.

Vurmaz, “Annelerimiz sonsuz sevgi ve şefkatleriyle yaşamlarımızın temel direği, hepimizin ilk öğretmenidir. Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında dua ve desteklerini esirgemeyen annelerimizin haklarını Ödeyebilmemiz mümkün değildir Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Evlatlarından ayrı kalan annelerimizin, salgınla mücadelede ön saflarda mücadele eden sağlık çalışan annelerimizin; Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden ve elbette vatan, millet, bayrak uğruna şehadete yürüyen şehit anne ve eşlerinin Anneler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, her birinizin ellerinden saygı ve hürmetle öpüyorum. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simalar şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır” dedi.

17052022-6283bdcd46b98-default.png

Programda Doğan Cüceloğlu’nun yaşlılara göre anneye bakış ve kaybedilen anneye dair video gösterimi sunulurken, anne adlı kompozisyon okundu. Öğrencilerin hazırladığı ‘En mükemmel Anne’ tiyatro gösteriminin ardından ‘Eli öpülesi annelerimiz’ adı video gösterimi yapıldı.

‘Bir Kadın Giderse’ şiir öğrenciler tarafından okunurken, Kahraman Anneler ve Solu ve koro türküler ile program sona erdi.

Yozgat Hakimiyet