Yozgat’a yapılan yatırımlar istihdamı arttıracak

Yozgat’a yapılan yatırımlar istihdamı arttıracak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşehrimiz Fuat Oktay, Yozgat-Yerköy arasında bulunan Yerköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’deki çalışmaların salgın döneminde yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat’ta yatırıma dönük çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, Yozgat-Yerköy arasında bulunan Yerköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’deki çalışmaların salgın döneminde yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi.

yozgat-istisare-toplantisi-1.jpg


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Ankara-Sivas YHT projesi şantiyesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı ve Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen Yozgat İstişare Toplantısı’na katılan Oktay, burada yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı vererek, ildeki devam eden projelere değindi.


Oktay, “Yozgat OSB’de istihdam arttı; kısmet olursa da 8 bine kadar da çıkaralım istiyoruz. Hemen diğer tarafta Boğazlıyan OSB son derece müsait bir ortam. Kayseri hemen yanı başında, müthiş bir talep var. Boğazlıyan teşkilatıyla birlikte ‘Biz varız’ dedi.

‘Biz varız’ dediğinde çalışmak bir başka güzel oluyor. Biz de bütün gücümüzle yanlarında olduk. Yerelden kalkınma dedik. Arzumuz hemen Yozgat ve Sorgun arasındaki Bozok OSB’yi harekete geçirmektir. O çalışma da başladı.

Oradaki hedefimiz de burayı tamamlamak. Ama neye ihtiyacımız var? OSB’yi yapıp da altyapısı yapıp tamamlamak bir şey ifade etmiyor. Doğalgaz sorunu da çözüyoruz. Altyapı yine Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sağ olsun yakından takip ettiği bir proje sözü var ve bu yıl orayı tamamlayacağız. İhtiyacımız olan ne? Yatırım.

Dolayısıyla kollarımızı sıvayıp Yozgat’a yatırımcıyı bir şekilde getiriyor olmamız gerek. Her birimizin görevi bu. Ben Yozgat’ın bunu da başaracağına yürekten inanıyorum. Ben şimdiden yapacağınız bütün çalışmalar için teşekkür ediyorum.”dedi.


HAVALİMANI PROJESİ MEGA PROJELERDEN BİRİDİR


Yozgat Havalimanı projesinin de mega projelerden birisi olduğunu vurgulayan Oktay, “Türkiye havacılıktaki gelişimini dünyaya da ispatlamış bir ülke. Yani 56 havalimanına ulaşmış, bütün ağları örmüş. İnşallah bu yıl da yine Rize Havalimanı bildiğimiz kadarıyla bitmek üzere, muhteşem bir havalimanı ve yine gelecek yıl Yozgat Havalimanımız da bitecek. Havalimanı sayısı artarak devam edecek.

Açıldığında gelecek yıl yurt dışındaki hemşehrilerimiz hızlı trenle, kara yolu ağıyla ve de hava yoluyla, çok daha konforlu bir ulaşımla memleketine entegre olacak.” diye konuştu.