Yozgat'a ilan etti! Seçimlerde aday olmayacak

Yozgat'a ilan etti! Seçimlerde aday olmayacak

Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, Partisinin vereceği tüm görev ve görevsizliğe talip olduğunu belirterek, 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

A+A-

Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, Partisinin vereceği tüm görev ve görevsizliğe talip olduğunu belirterek, 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

2019 Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından belediye başkan adayı olarak gösterilen ve seçimleri kazanarak Çayıralan Belediye Başkanı seçilen Ömer Codar; 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını duyurdu.

“Basın Açıklamam” başlığıyla sosyal medya hesabından aday olmayacağını duyuran Codar; 2019 yılı yerel seçimlerine giderken noter tasdikli aday olmayacağını da duyurmuştu. Başkanın seçimlerin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmesi ardından bu açıklamayı yapması ise vatandaşlar arasında parti içinde bir başkan adaylığı yarışı olduğundan kaynaklı olduğu izlenimi uyandırdı.

codar-e1660295390280.jpg

2019 yılı seçimlerinde onlarca yazılı tahhütlerle halkın karşısına çıkıp seçimleri kazanan Codar’ın projeleri arasında; Toplu Hayvancılık Projesi, Sosyal Projeler, Sulu Tarım Projesi, Meyvecilik Projesi, Mezbahane Projesi, Hobi Evleri (Cumhuriyet köyü Projesi), Bal Projesi, Sanayi Bölgesi Projesi seçimler sonrasında ise  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olması ardından, ilçe giriş Cumhuriyet Caddesinin yapımı, Kaynarpınar’a Kültür Merkezi gibi bir çok projeleriyle vatandaşın karşısına çıkmıştı.

Başkan Codar; “Basın Açıklamam” başlığıyla yaptığı paylaşımda şöyle açıklamada bulundu:

2019 yerel seçimlerinde, partim CHP ilçe Başkanlığı,İl Başkanlığı ile CHP Genel Merkezi ve Sn. Genel Başkanımın teveccühü ilçem -Çayıralan-da tek aday olarak gösterildim.

31 Mart 2019 itibariylede ilçe Başkanlığı kadrosu ve duyarlı partililerimin hummalı bir çalışma sonucu Belediye Başkanı olarak seçildim.

Seçildiğim gün itibariyle siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak ilçemizde yaşayan herkese ve herkesime hizmet etmek benim asli görevimdir mantığı doğrultusunda görevimi yaptım ve yapmaktayım.

Cumhuriyet Halk Partisi Yaşadığım ilçem-Çayıralan-da bir partiliye verilmesi gereken manevi değeri ölçülemeyecek derecede yüksek olan Belediye Başkanlığı makamına 5 yıllığına beni layik gördü, bu sebepten dolayı 5 yıllık görevim tamamlandıktan sonra benim ideolojimi temsil eden partim CHP’ye vefa borcumu ömrümün sonuna kadar nasıl bir hizmet edersem edeyim ödemem mümkün değildir. Ben ülkemizde pek rastlanılmayan bir olayı gerçekleştirdim.2019 yılı adaylık çalışmalarımda Çayıralan Halkına bir söz verdim. Bu göreve bir dönem yani 5 yıllığına talip olduğumu taahhüd etmiştim. Halen bu sözümü tutuyorum ve görev süremin sonuna kadar da tutacağım. Allah cc. Ömür verirse 2024 yerel seçimlerinde ben Ömer CODAR olarak 2. dönem Belediye Başkanlığına aday değilim. Ancak yukarıda açıkladığım değerlerim doğrultusunda partimin vermiş olduğu manevi değeri, tartışılmayacak kadar yüksek olan bu paye’ yi, şahsımın partime karşı olan vefa borcumu nasıl ve ne şekilde veya konumda çalışırsam çalışayım partime ödemem mümkün olmadığından CHP ilçe Başkanlığımızdan-CHP Genel merkezine kadar olan tüm yetkililerimizin Şahsıma vereceği tüm Görev  ve Görevsizliğe talibim. Ömrümün sonuna kadar partimin hizmetkarıyım. Bu kararımında tüm halkımız tarafından bilinmesini istiyorum.

Halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulur.” 

Yeniufuk