Yozgat ve Sorgun'u birleştirecek! 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

Yozgat ve Sorgun'u birleştirecek! 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

Ticaret ve ekonominin eskiden hep Doğu’da yoğunluk kazanması nedeniyle söylenen "Güneş Doğu’dan doğar" sözünün Yozgat için gerçek olması için Otonomi Merkezi çok önemli bir görev üstlenecek.

A+A-

Ticaret ve ekonominin eskiden hep Doğu’da yoğunluk kazanması nedeniyle söylenen "Güneş Doğu’dan doğar" sözünün Yozgat için gerçek olması için Otonomi Merkezi çok önemli bir görev üstlenecek.

500 milyon TL harcanarak 100 bin metrekare alan içerisine yapılacak. İçerisinde 300 işyeri, AVM; sosyal kültürel ve alanların bulunacağı, 2 bin kişinin istihdam edileceği Otonomi Merkezi’nin, Yozgat’ın büyümesine, ticari hayatın canlanmasına da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Yozgatlı işadamları Uğur ve İsa Tuncer ile Ankara Otonomi’nin ortağı olduğu 500 milyon TL’lik dev yatırım, Güneş Doğu’dan doğar! sözünün en azından Yozgat ölçeğinde gerçek olmasına zemin hazırlayacak.

yozgat-ile-sorgunyu-birleytirecek-02.jpg

OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

İkinci el araç alım satımlarının garantili bir şekilde yapılabileceği OTONOMİ Merkezi’nin en büyüklerinden birisi Yozgat’a inşa edilecek. inşaat çalışmaları yakında başlayacak olan projeyle 2 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak. Yozgatlı işadamları Uğur ve İsa Tuncer’in sahipliğini yaptığı, Ankara Otonomi’nin ortağı olduğu Otonomi Merkezi, Havaalanı, Yüksek Hızlı Tren, Hayvan Hastanesi ve Bozok Organize Sanayi Bölgesi projelerinin ortasında bulunması sebebiyle de dikkat çekiyor.

yozgat-ile-sorgunyu-birleytirecek-03.jpg

2 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK

Yozgat’ın her alanda büyüyüp gelişmesine katkı sağlayacak, 100.000 m2 açık alan ve 80.000 m2 kapalı alana sahip, kurumsal marka OTONOMİ adı altında 300 adet işyerinin bulunacağı Merkez 2 bin kişinin de istihdamına vesile olacak. İçerisinde hususi, ticari, tarımsal motorlu araç alım satımı ve 0 km araç bayilerinin yanı sıra ziyaretçilerin işlemlerini hızlandırmak adına bünyesinde Banka, Noter ve Oto Eksper v.b. işletmeler bulunduracak, bu sebeple güvenli ve rahat bir ortamda ticaret yapılmasına imkan sunacak Otonomi Merkezi’nde Bölge halkının yanı sıra şehirlerarası seyahat eden misafirlerimize hizmet edecek 19.000 m2 kapalı alana sahip ulusal ve yerel firmaların yer alacağı OUTLET AVM bulunacak.

YOZGAT VE SORGUN’UN BİRLEŞMESİNE ZEMİN HAZIRLAYACAK

Projede OTONOMİ ve AVM’nin yanı sıra 52 odalı birçok sosyal donatıya sahip otel ziyaretçilere hizmet verecek. Yapılacak olan bu kompleksin yıllık ortalama 3 bin ziyaretçi hedefiyle bölgeye katma değer sağlayacağı planlanıyor. Aynı zamanda otomotiv sektöründe yan sanayi, yedek parça ve servis alanında gelişime öncü olacak projenin Sorgun ve Yozgat’ın birleşmesi düşüncesine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Yozgat Sonsöz