Yozgat Valiliği'nden Kadınlar Günü’ne özel program

Yozgat Valiliği'nden Kadınlar Günü’ne özel program

Yozgat Valiliği tarafından  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen seminerde kadına şiddetin önüne geçmek amacıyla hazırlanan KADES ve çocuklar ile gençlerin uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak tutulması konusunda bilgilendirme yapıldı.

A+A-

Yozgat Valiliği tarafından  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen seminerde kadına şiddetin önüne geçmek amacıyla hazırlanan KADES ve çocuklar ile gençlerin uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak tutulması konusunda bilgilendirme yapıldı.

Programda; İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen; En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi, Aile İçi ve Kadına Şiddet, Uyuma, KADES ve Haydi mobil uygulamaları hakkında sunum yapıldı.

Vali Ziya Polat, yaptığı konuşmada, şiddetin Türk örfünde, töresinde ve dininde yeri olmadığını vurguladı.

Vali Polat, “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hayatın her alanında önemli rol alan, toplumun temeli olan insanı yetiştiren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Kadınlar bizim baş tacımızdır. Kadına şiddette bir bile bizim için çok büyük bir rakam. Bizim amacımız sıfır şiddet sıfır can kaybı. Madalyanın bir tarafında kadın, diğer tarafında erkek olan bir millete mensubuz.” dedi.

HEP BERABER MÜCADELE EDELİM

“Gelin hep beraber uyuşturucu, şiddet, hayvana eziyetle mücadele edelim.” diyen  Vali Polat, “Bu millet yüz yıllardır mazluma umut olan bir millet. Beklentisi olunan bir milletiz. Şiddet ne Türk töresinde ne de dinimizde vardır. “Yiğitler şehri Yozgat” hep beraber buna dur diyelim.”

“Tüm çabamız siz değerli kadınlarımızın huzur ve mutluluğu içindir. Tüm gayretimiz daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak içindir. Kıymetli annelerimiz, sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sevginizle bu mücadeleyi hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk’te yaptığı konuşmada; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, emniyetin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen programa Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Sefa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, POMEM Müdürü Zafer Kişi, Baro Başkanı Mehmet Şimşek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, daire müdürleri ve kadınlar katıldı.