Yozgat Valiliği madde madde uyardı! Kritik eşiğe dayandı

Yozgat Valiliği madde madde uyardı! Kritik eşiğe dayandı

Yozgat Valiliği, Yozgat'ta vaka sayılarının kritik eşiğe yaklaşması sebebiyle vatandaşlara tedbir alınması hususunda uyarılarda bulundu.

A+A-


Yozgat'ta vaka sayılarının artış göstermesiyle, Yozgat Valiliği madde madde sıralayarak vatandaşları uyardı.

yozgat-koronavirus-tablosu.jpg

LÜTFEN DAHA FAZLA HASSASİYET GÖSTERELİM


Yozgat Valiliği yayımladığı açıklamada; ''Vaka sayımız hızla artış göstermeye devam ediyor.Lütfen daha fazla hassasiyet gösterelim. Unutmayalım ki bu savaşı sadece ve sadece birlikte kazanabiliriz.'' notunu düştü.


Yozgat Valiliği'nden konu hakkında yapılan açıklama ise madde madde şu şekilde;


TAZİYELER


Taziye ziyaretlerinde maske ve mesafe kurallarına uyulmaması, fazla kişinin aynı anda ve uzun süreli taziye evinde bulunması, hayır adı altında ikramda bulunması vaka sayılarında artışlara neden olduğu için taziye ziyaretlerinin yapılmaması gerekmektedir.


EV GEZMELERİ


Koronavirüs en yakınımızdaki akrabamız, arkadaşımız ve komşularımızdan bulaşıyor. Yemek davetleri, akraba ve komşulara yapılan ev ziyaretleri vaka sayılarında artışlara neden olduğu için maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulsa dahi yapılmamalıdır.

tedbir.jpg


OKUL ORTAMINDAKİ TEMASLAR


Hane içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi koronavirüs belirtileri olan yada koronavirüs tanısı alan, pozitif vaka ile teması olan kişi bulunması halinde hane içi izalasyon tedbirlerine uyulması, çağrı merkezi aracılığı ile sağlık yardımı alınması ve öğrencilerin okula gönderilmemesi, maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması gerekmektedir. 


MANTI, SARMA, TATLI YAPIMI


İmece usülü yapılan işler (mantı, sarma, tatlı vb, yapımı) evlerde toplanmalara neden olarak bulaş riskini artırdığı için bu tarz faaliyetlerin yapılmaması gerekmektedir.

tedbir-1.jpg

Yozgat Valiliği, koronavirüs belirtileri yada koronavirüs tanısı alan, pozitif vaka ile teması bulunan vatadanşların (0354) 212 44 66 numaralı hattan Çağrı Merkezi'ni arayarak durumunu bildirmesini istedi.

tedbir-2.jpg