Yozgat Ülkü Ocakları eğitimlere son sürat devam ediyor

Yozgat Ülkü Ocakları eğitimlere son sürat devam ediyor

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı İrfan Şahbaz, eğitim ve seminer programlarının devam ettiğini söyledi.

A+A-

Yozgat Ülkü Ocakları Üniversite birimi tarafından ‘Cumhuriyet Tarihinde Türk Kadınları’ konulu semineri düzenlendi.

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı İrfan Şahbaz, eğitim ve seminer programlarının devam ettiğini söyledi.
Şahbaz, Türk Kadınının milletinin bağımsızlığı ne zaman tehlikeye düşse, evlattan, anadan, babadan ve yardan vazgeçtiğini ama ülkesinin bağımsızlığından vazgeçmediğini belirtti.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Şahbaz şunları kaydetti:

CUMHURİYET DÖNEMİNDE TÜRK KADINLIĞI

Kadın, aile ve toplum arasındaki en önemli bağdır. Toplumsal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk, Türk toplumunu muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak gücün, toplumsal değişme doğrultusunda yetiştirilmiş gençlerden oluşacağını düşünmüştür. Cumhuriyet kadınını, hem aile içerisinde hem de toplumun her alanında erkeklerle eşit haklara sahip kadın olarak belirlemiştir. Bu doğrultuda Cumhuriyet’in ilk yıllarında ülkenin geri kalmışlığı ile kadınların erkeklerden çok farklı ikincil konumda tanımlanmış olması arasında bir bağlantı kurmuş ve kadının hem toplumsal hem de siyasal alandaki konumunu yeniden biçimlendirmeye ve toplumdaki görevlerini yeniden tanımlamaya yönelik çalışmalar başlatmıştır.

TÜRK KADININ KURTULUŞ SAVAŞI'NDAKİ MÜCADELESİ

I.Dünya Savaşı sonrasında Milli Mücadele döneminde kadınlarımızın gerek cephede, gerekse cephe gerisinde göstermiş olduğu fedakârlık örneği ve mücadele azmi, onların gerçek kimliklerini, erkeklerle aynı vatansever duygularla mücadele etmek suretiyle göstermeleri bakımından önemlidir. Atatürk, 1923’te Konya’da yaptığı bir konuşmada Türk kadınları için şöyle demektedir: ''Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletin Anadolu köylü kadınının fevkinde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur. Ve dünyadaki hiçbir kadın ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim diyemez'' ifadelerini kullandı.