Yozgat Şehir Hastanesi’nden bir yenilik daha

Yozgat Şehir Hastanesi’nden bir yenilik daha

Türkiye’nin ilk açılan Şehir Hastanesi olma özelliği taşıyan Yozgat Şehir Hastanesi fiziki ve genel anlamda gelişimini sürdürüyor.

A+A-

Hizmet kalitesini devamlı artıran Yozgat Şehir Hastanesi toplumun sağlığını en iyi şekilde desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği yeniliklere bir yenisini daha ekledi.

Sağlık Bakanlığı’nın ilk defa gerontologları kamu hastanelerinde istihdam etme kararı kapsamında bünyesinde gerontolog çalışmaya başladı.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan yaptığı açıklamada; Gerontologlar, yaşı 65 ve üzerindeki bireylerin sağlığının koruması ve yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan sorunlara çözüm bulmak ve yaşlı hastalara daha iyi bir yaşam kalitesi sunmak için uzmanlaşmış sağlık çalışanları olduğunu söyledi.

Başhekim Kozan, 65 yaş üzeri yaşlı hastaların ilk olarak iç hastalıkları ve nöroloji hekimlerinin tıbbi değerlendirmesi sonrasında Gerontolog Ceren Kurnaz Şen’e muayene olabileceğini ifade etti.

hastane1-1-004.jpg
 Yozgat Şehir Hastanesinde ilk defa görev alan Gerontolog Ceren Kurnaz Şen, ise gerontoloji’nin yaşlanma ve yaşlılık bilimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Gerontoloji, yaşlanma ve yaşlılık bilimidir. Yaşlılık sürecinin fiziksel, zihinsel, sosyal ve dugusal yönlerini inceler. Yaşam kalitesini artırmada ve yaşlılıkla başa çıkma becerilerinde yardımcı olmayı hedefler. Biz Gerontologlar, yaşlılık sürecindeki bireylerin sağlığını korumak, yaşla beraber gelen sorunlara çözüm bulmak ve yaşlı bireyin daha kaliteli bir yaşam sürmesine yardım etmek için varız. Yaşlı bireyin günlük yaşam aktivitelerini, yaşam kalitesini, duygu durumlarını, sağlık durumunu, beslenme durumu gibi çeşitli durumları geriatrik değerlendirme kapsamında değerlendiriyoruz. Çeşitli değerlendirme testlerimiz var. Bu değerlendirme testleriyle beraber yaşlı bireyin fiziksel, psikolojik, sosyolojik, bilişsel ve sosyal durumlarını değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme testleri sonucu multidisipliner bir bölüm olduğumuz için diğer meslek gruplarıyla beraber çalışma sağlıyoruz. Yaşlı bireyin kendisi, ailesi veya bakım vereni ile görüşme sağlıyoruz. Yaşlı bireyin takibini yapıyoruz. Başlıca amaçlarımız; Yaşlının tüm sorunlarının tek merkezde çözülmesi Günlük yaşam aktivitelerinde bağımlı olmayı azaltmak Psikolojik ve sosyal destek verilmesi Alzheımer ve demanslı bireylere ve bakım verenine bilgilendirme ve takip yapıyoruz.”

Yeniufuk