Yozgat Şehir Hastanesi bu zamana kadar kaç hastaya hizmet verdi?

Yozgat Şehir Hastanesi bu zamana kadar kaç hastaya hizmet verdi?

Yozgat Şehir Hastanesi’nde sağlık hizmetleri 5 yıldızlı otel konforunda kesintisiz sürüyor.

A+A-

Yozgat Şehir Hastanesi’nden 600 bin vatandaş muayene olurken, 19 bin hastaya ameliyat gerçekleştirildi.

Kesintisiz hizmet

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, vatandaşlara otel konforunda hizmet verirken, uygulanan modern tedavi yöntemleriyle de sağlık hizmeti sunuyor.

Fiziki yapısı, modern dijital hizmetleri ve 475 yatak kapasitesi ile 141 bin 120 metrekarelik kapalı alanda, 5 yıldızlı otel konforunda hizmete sunulan Yozgat Şehir Hastanesinde, sağlık hizmetleri kesintisiz sürüyor.

Yozgat Şehir Hastanesi, dijitalleşmenin en üst basamağı kabul edilen HIMSS 7 sertifikası ile Avrupa’da ilki gerçekleştiren hastane olma özelliğini de taşıyor.

Bünyesinde bulundurduğu modern tıbbi cihazlarla bölgenin sağlık yükünü çeken Yozgat Şehir Hastanesi sadece merkeze değil ilçelerden de gelen vatandaşlara da sağlık hizmeti sunuyor. Sunduğu sağlık hizmeti ile her geçen gün hasta başvurusu artıyor.

600 bin vatandaşa hizmet

Yozgat’ta 16 Ocak 2017’de hizmete başlayan 475 yataklı Şehir Hastanesi, yılın ilk 8 ayında 600 bin hastaya acil ve poliklinik hizmeti verdi.

Yozgat Şehir Hastanesi, yılın ilk 8 aylık döneminde il nüfusundan fazla hastaya sağlık hizmeti sundu. Yozgat merkez ve ilçelerden gelen hastalara sunduğu sağlık hizmeti ile dikkat çeken Şehir Hastanesi’nde ki yoğunlukta dikkat çekiyor.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, şehir hastanesiyle Yozgat halkının yüksek standartlı sağlık hizmetine kavuştuğunu söyledi.

Yozgat’ın en uzak ilçelerinden ve köylerinden hastaların artık şehir hastanesine geldiğini belirten Başhekim Kozan, Acilde 100 bin, Cerrahi de 170 bin, Dahiliyede 230 bin vatandaşa poliklinik hizmeti verildiğini kaydetti. 19 bin hastaya ameliyat gerçekleştirildiğine değinen Başhekim Kozan, hastanenin modern tıbbın tüm imkanlarını kullanarak kaliteli bir hizmet verdiğine değindi.

Pandemi de öne çıktı

Pandemi döneminde Yozgat Şehir Hastanesi olarak büyük bir gayretle hizmet sunduklarını da belirten Başhekim Kozan, “Yozgat Şehir Hastanesi olarak 2019 yılının Mart ayından itibaren Covid-19 salgınının en ince ayrıntısına kadar içinde bulunduk. Pandemi hastanesi olarak gerekli çalışmaları yaptık. Hastane şartlarını uygun bir şekilde bütün servislerimiz Covid servislerine çevrildi. Hastane olarak normal şartlarda da pandemi döneminde de kaliteli, fiziki şartları uygun bir hastane olarak hizmete devam etmekteyiz” dedi.

Üstün başarı

Yozgat Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) Değerlendirmesinde de üstün başarı gösterdi.

Yozgat Şehir Hastanesi, multidisipliner, yenilikçi, ulaşılabilir, güler yüzlü ve kaliteli bir hizmet anlayışı ile yoluna devam ediyor. Hedeflerinin daima daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu dile getiren Başhekim Kozan, “ Amacımız, kentimize ve bölgemize verdiğimiz hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmak, gelişmeye, değişime ve yeniliğe açık olmaktır. Bu nedenle kurumumuzda gelişen ve değişen dünyada halkımıza en kaliteli hizmeti sunmak en büyük çabamızdır. Yozgat Şehir Hastanesinde sağlık hizmetlerinin kalitesini en ileri seviyeye taşımak adına yaptığımız tüm yenilik ve iyileştirmelerin, standartlarının tamamına yakınını karşılaması bizler için gurur vesilesi oldu” ifadelerini kullandı. 

Yozgat Hakimiyet