Yozgat Marifet Okulunda sertifika töreni

Yozgat Marifet Okulunda sertifika töreni

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi 2021-2022 dönemi Marifet Okulu’nda sertifika töreni düzenlendi.

A+A-

İlim Yayma Cemiyeti tarafından Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Marifet okulu kapanışı muhteşem bir programla gerçekleştirildi.

Marifet Okulu kapanış törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, POMEM Müdürü Zafer Kişi, İl Müftüsü Ali Gülden, İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Gökhan, Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, İş İnsanı Cenker Doğan, İYC üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Bilgiyi Marifete Dönüştüren Proje” sloganıyla gerçekleştirilen Marifet Okulu’nun kapanış töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahi dinletesinin gerçekleştirildiği programda drama gösterisi düzenlendi. Hikaye ve şiir okunmasının ardından bilgi yarışması yapıldı.

Marifet Yozgat İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, Öğrencilere Kur’anı Kerim, ilmihal değerler eğitimi, adab-ı muaşeret dersleri ve el sanatları gibi dersler veren okul sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirildiğini söyledi.

17052022-6283bd460d3f8-default.png

Nurdoğan “Öğrencilerimizin 25 haftalık İlim Yayma Cemiyeti Marifet Okulu’nun ilk dilimini tamamlamalarını sertifika töreni ile kutluyoruz. Yaklaşık 40 öğrencimiz, 25 hafta boyunca başta anne ve babalarının ilgi ve alakalarıyla Cumartesi ve Pazar günleri Gençlik Merkezimizde oldular. Marifet okulumuz önümüzdeki yılda da devam edecek. İnşallah gelecek yıl çok daha fazla öğrencimizle, güzel ve verimli bir şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Biz yönetim kurulu üyelerimizle, genel merkezimizle, hep beraber gece gündüz çalışacağız, gayret edeceğiz. İlim Yayma Cemiyeti’ni Yozgat’ta ilk defa 2013 yılında 100 kişilik öğrenci grubumuzla kurmuştuk. Bu yıl Gençlik Merkezimizi, kütüphanemizi açtık. Okulların kapanmasıyla açılacak olan yaz kursumuzla da öğrencilerimiz burada faaliyetlerine devam edecek” dedi.
Marifet Okulu Koordinatörü Ümit Altıkulaç, “Marifet Okulu olarak ilk defa 2021-2022 eğitim öğretim yılında faaliyet verdik. 37 öğrencimizle eğitim faaliyetlerimize başladık. Biz burada akademik bir eğitim değil manevi ve sosyal kültürel bir eğitim vermeye gayret ediyoruz. Önceliğimiz öğrencilerimizin manevi değerlerini, ahlaki değerlerini geliştirmek. Onun dışında sosyal faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz ki çocuklarımızı teknolojinin bağımlılıktan veya sosyal çevrelerinden doğabilecek etkilerden korumaya çalışıyoruz. Haftada bir gün 3 saat çocuklarımıza burada Kur’an-ı Kerim dersleri, ilim ve ahlak dersleri, adab sohbetleri, oyun ve eğlence saatleri düzenleyip etkinlik saatleriyle el becerilerini geliştirmeyi, vakitlerini değerli geçirmelerini sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bu sene sadece ortaokul düzeyinde öğrencilerimiz vardı. İnşallah önümüzdeki sene lise düzeyinde 9 ve 10’uncu sınıf öğrencileri almaya gayret göstereceğiz. Marifet Okulu programı iki yıllık bir program bu yıl birinci yılını tamamladık. Katılan ve ilgi gösteren bütün velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verildi.

Yozgat Hakimiyet