Yozgat kaynıyor! Ak Parti'de adaylar sıraya girdi

Yozgat kaynıyor! Ak Parti'de adaylar sıraya girdi

Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Başer’in istifa etmesi beklentisinin ağır basması, yeni il başkanının kim olacağına yönelik soruyu da akla getirdi.

A+A-

Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Başer’in istifa etmesi beklentisinin ağır basması, yeni il başkanının kim olacağına yönelik soruyu da akla getirdi.

Aralarında daha önce milletvekilliği aday adayı olan Ahmet Özel, Galip Bulut’un da bulunduğu birçok ismin bu görev için harekete geçtiği ve Genel Merkez nezdinde zemin yokladıkları öğrenildi.

Ak Parti’de İl Başkanı Yusuf Başer’in istifa edeceğinden hareketle birçok isimin göreve talip olmak için harekete geçtiği biliniyor.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’in milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceğine yönelik beklentiler, Partiyi seçime kimin götüreceğine yönelik soruyu da gündeme getirdi.

Başer’in Genel Merkez’in de bu konudaki tavrına paralel olarak hareket ederek kararını vereceğinden hareketle Partinin yeni il başkanının, halkla barışık, Yönetimle uyumlu, kendini toplum nezdinde ispat etmiş ve en önemlisi de Partinin seçim stratejilerine uygun hareket edecek bir isim üzerinde karar kılınmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

BİRÇOK İSİM GÜNDEMDE

Ülke ve Yozgat için de çok kritik bir döneme girilmişken, seçimin ayak seslerinin duyulmaya başlamasına rağmen böylesine kritik bir dönemde görevin verilmesi beklenilen birçok isim gündeme gelmeye başladı. Halen İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nurullah Nurdoğan, Ahmet Özel başta olmak üzere Merkez İlçe Yönetiminde yer alan Alp Sinan Ertürk, 2018 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olan, il başkanlığı konusunda ismi zaman zaman gündeme gelen sigortacı Galip Bulut, daha önce yine il başkanlığı için ismi geçen SMMO Başkanı Harun Evcimen gibi isimlerden birinin Başer istifa etmesi durumunda Genel Merkez tarafından atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YÖNETİM YERİNDE KALACAK MI?

Mevcut değişikliğin yapılması durumunda Yönetimin değişip, değişmeyeceği sorusu yine Genel Merkezin vereceği karar doğrultusunda cevabını bulacak. Seçime hazır kadrolarla gidilmesinin doğru olacağı kanaatinin ağır basması, Başkanlık görevine kim atanırsa atansın böylesine bir değişikliğin yapılmayacağına yönelik iddiaları kuvvetlendiriyor.

Parti içerisinde oldukça sevilen, yine halk nezdinde de ağırlıkları olan, seçim stratejisini uygulamanın yanı sıra bu süreçte oy potansiyelini yukarıya çekmesi kuvvetle muhtemel olan isimlerin Başer’in istifa etmesi durumunda başkanlık için harekete geçmeleri bekleniyor.

Yozgat Sonsöz