Yozgat İl Sağlık Müdürü Şahin hatırlattı! Günde 2 kez mutlaka yapın

Yozgat İl Sağlık Müdürü Şahin hatırlattı! Günde 2 kez mutlaka yapın

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

A+A-

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, ağız ve diş hastalıklarınınönemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiğini belirterek, mücadelede tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.
Türkiye’de de en sık rastlanan sağlık sorunlarından birisinin ağız ve diş hastalıklarının oluşturduğunu dile getiren Şahin, 22 Kasım 1908, Tıbbiye’de Muallimler Meclisinde ”Dişçi Mektebi” kurulması için müzakerelerin başladığı tarih olduğu için bugün Diş Hekimleri Günü olarak kutlandığını dile getirdi.

Şahin, “Toplumun diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, yaşam kalitesini etkileyen ve önemli sağlık sorunlarına yol açan ağız diş hastalıklarının; çocuklarda büyüme ve gelişmenin yanı sıra, erken doğum, şeker, kalp-damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununun gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtilmektedir. Tedavilerdeki gecikmenin ağız ve diş sağlığı ile genel sağlığı bozduğu; ağız sağlığına ayrılan bütçenin katlanarak artması 22 Kasım‘ı içine alan hafta boyunca vurgulanmaktadır” dedi.

Diş Hekimliği Günü ve hafta boyunca ağız diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu diş hekimliği hizmetleri kavramı alınan önlemlerle engellenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Şahin., hastalıklar açığa çıktığında ise hızlı tedavi edilmelerinin önemi ile diş hekimine gitme sıklığını, kronik ve yıkıcı özellikte olan ağız ve diş sorunlarında tedavinin hastalık çok ilerlemeden gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Şahin “Hayatınızı etkileyecek kötü sürprizlerle karşılaşmamak için ağız sağlığınızı ihmal etmeyin. Düzenli olarak yılda 2 kez diş hekimine muayene olun, diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirin,günde 1 kez dişlerinizin arayüzünü diş ipi ile temizleyin, günde 2 kez dişlerinizi fırçalayın” dedi.

Yozgat Hakimiyet