Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz: Bunları hayata geçirmeliyiz

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz: Bunları hayata geçirmeliyiz

Yozgat İl Özel İdaresi tarafından su ihtiyaç ve kapasitelerini belirlenmesi çalıştayı gerçekleştirildi.

A+A-

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz başkanlığına gerçekleştirilen toplantıda, Yozgat İl Özel İdaresi koordinasyonunda yapılması planlanan su çalıştayı hazırlık ve fikir alışverişinde bulunuldu.

''Hayatı etkileyen kuraklık için su çalıştayı'' adıyla başlatılan çalışma kapsamında iklim değişikliği sürecinde sürdürülebilir toprak ve su yönetimi, iklim kaynaklı tarımsal riskler ve uyum süreçleri, iklim değişikliği değerlendirildi.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, “Su, kuraklık ve tarımsal verimlilik kavramları etrafında dönen gündem; herkesin birleştiği hayati bir konudur. Su hayattır. Su kaynaklarının azalması, kaliteli ve etkin bir şekilde insanlığın hizmetine sunulması ve sürdürülebilirliği ile ilgili yüksek derecede bir riskle karşı karşıyayız. Su ile ilgili alacağımız tedbirler çocuklarımızın geleceği bakımından hayati derecede önem taşıyor. Teorik çalışmalar önemlidir ancak pratikte eksikleri nasıl giderebiliriz, bizlere ne düşüyor, bunları hayata geçirmeliyiz. En azından suyu hassasiyetle tasarruflu kullanmak, çok fazla suya ihtiyaç duyulan ürünlerin yetiştirilmemesi konusunda bilinçli olmak önemli” dedi.

Yozgat Hakimiyet