Yozgat İl Müftüsü Gülden'den çağrı! Kayıtlar 6 Eylül'de başlayacak

Yozgat İl Müftüsü Gülden'den çağrı! Kayıtlar 6 Eylül'de başlayacak

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 6 Eylül tarihinde başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını söyledi.

A+A-

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Naciye Afet Şahin Kur’an Kursu’nun yeniden 4-6 yaş Kur’an Kursu’na dönüştürüleceğini belirterek, kayıt işlemlerine başladıklarını söyledi.

Yozgat İl Müftülüğü 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an Kurslarına büyük önem veriyor. Müftülük, Bilal Şahin Külliyesi’nde bulunan Naciye Afet Şahin Kur’an Kursu’nda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 6 Eylül tarihinde başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını söyledi.

İl Müftüsü Gülden, bakım ve onarım çalışmaları yapılacak Kur’an Kursu’nda incelemelerdu bulundu. Müftü Gülden, hayırsever iş insanı Bilal Şahin’in de bakım ve onarım çalışmalarına destek verdiğini belirterek, Kur’an Kursu’nda yeniden bir düzenleme yaptıklarını aktardı.

İki katlı Kur’an Kursu’nun üst katında 4 sınıfın bulunduğunu dile getiren Müftü Gülden, alt katında da yemekhane, sosyal ve kültürel alanlar ile idari odalarının yer alacağını belirtti.

Müftü Gülden, Naciye Afet Şahin Kur’an Kursu için kayıtların başladığını belirterek, vatandaşların müracaat bulunabileceklerini ifade etti.

Yozgat’ta özellikle 4-6 yaş Kur’an Kursu sayısını artırmayı hedeflediklerine değinen Müftü Gülden, çocukların kurslarda erken yaşta aldıkları bilgilerle gelecekte daha faydalı bireyler olacağının altını çizdi.

Müftü Gülden, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız hem eğitimde hem de dini bilgiler konusunda donanımlı olarak yetişiyorlar. Burada aldıkları eğitimle milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen bireyler olarak yetişecekler” dedi.

İl Müftüsü Gülden, eğitim bilimcilerin ittifak ettikleri bir araştırmanın insanın karakterinin yüzde 63'ünün 7 yaşına kadar oluştuğunu gösterdiğini, peygamberlerin de 7 yaşa işaret ettiğini aktardı.

Peygamberin ismini, arkadaşlarını, rol model insanları çocuklara tanıtmanın kötü bir şey olmadığının altını çizen İl Müftüsü Gülden, her mahallede 4-6 yaş grubu kurslarının olmasını istediklerini bildirdi.

Öğretmenlerinin tamamının kadınlardan oluştuğunu dile getiren Gülden, "Amacımız, istikbalimizin ve istiklalimizin teminatı olan gençlerimizin şahsiyetlerinin oluşmaya başladığı dönemde onları Kur'an-ı kerimle tanıştırmak, milli, manevi ve kültürel değerlerimizi, onlarla paylaşmak. Vatana, millete, anne ve babalarına, bütün insanlığa hayırlı evlatlar yetiştirme gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı. Müftü Gülden, 4-6 yaş Kur'an kurslarında okuyan çocukların öğrendikleri temel dini bilgiler, değerler eğitiminin yanı sıra çeşitli oyunlar oynayıp öğrendiklerini pekiştirdiklerini kaydetti. 

Yozgat Hakimiyet