Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden duyurdu! Her mahalleye açılacak

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden duyurdu! Her mahalleye açılacak

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, İlde Kur’an kurslarının belirli mahallelerde olduğunu belirterek, hedeflerinin her mahallede 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an kursları açmak olduğunu söyledi.

A+A-

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, İlde Kur’an kurslarının belirli mahallelerde olduğunu belirterek, hedeflerinin her mahallede 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an kursları açmak olduğunu söyledi. İl Müftüsü Ali Gülden, düzenlediği basın toplantısında müftülüğün çalışmalarını değerlendirdi.

Yozgat’ta 4 aydır görev yaptığını hatırlatan Müftü Gülden, “ Bu zaman dilimi içerisinde önce şehrimizi, personelimizi tanımak bizden önceki din hocalarımızın hizmetlerine dair faaliyetleri görmek, onların planladığı henüz atılmamış adımlar nelerse onları tespit etmek anlamında 4 aylık bir süreç geçirdik. Geçen hafta içerisinde ise bir icazet merasimi tertip ettik. Merasimimiz il merkezli ağırlıklı olmak üzere Sorgun ilçemiz 9, Çekerek ilçemizden 3, il merkezinden ise 32 hafızlık belgesi alan öğrencilerimize dönük icazet belgelerini takdim ettik. Müftülüklerimiz il müftüleri, ilçe müftüleri başkanlığında alt kadrolarla beraber bulundukları mahallelerde din hizmetleri yürütüyorlar. Bizim Yozgat Müftülüğünde 1 İl Müftüsü, 4 Müftü Yardımcısı, 1 şeften oluşan idari kadro ve bunun altında da memurlardan din hizmetleri alanında uzmanlardan oluşan bir kadromuz var. Biz bu kadro ile Yozgat’ımızın merkez ve köylerine din hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. Bu birimlerimiz bağlamında ise bizim temel olarak verdiğimiz din hizmetleri birimimiz var ki bu hizmetlerin ana gövdesini oluşturur. Dini hizmetlerimizin yanında eğitim ayağımız var. Eğitim faaliyetlerimiz geçmişte personelimizin eğitimi ile başladı sonra biraz daha dışa açıldı. Camilerde açılan akşam kursları ile başlayan eğitim hafta sonu çocuklara yönelik kurslar olarak devam etti. Bu halka biraz daha genişletildi. Hafızlık kurslarımız vardı onlara ilave olarak yetişkin ihtiyaç odaklı diye tabir ettiğimiz kurslarımız devreye girdi. Onun akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş dediğimiz yeni bir başlıkta eğitim ayağı açıldı. Ciddi bir çeşitlilik oluşturuldu. Her yaştaki vatandaşımıza müftülüklerimiz kanalıyla din, ibadet, ahlak ve maneviyat eğitimi veriliyor.”dedi.

HER MAHALLEDE KUR’AN KURSU YOK

“Gördüğümüz kadarı ile bizim her mahallede Kuran kurslarımız yok.” diyen Müftü Gülden, “ Belirli yerlerde konumlanmış durumda. Yozgat’ımızın her mahallesinde 1 adet 4-6 yaş Kuran kursu açma hedefimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Şuanda alt yapı çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bunu yapma amacımız, hepinizin malumu ülkemiz bir süreçten geçti. 15 Temmuz dediğimiz hepimizi inciten hepimizi üzen kendi içimizden sıkıntı yaşadığımız bir terör faaliyetine hep beraber maruz kaldık. Bu süreci en aza indirmek adına devletin vazife yüklediği, sorumluluk verdiği kurum olarak bizim her mahallede vatandaşımıza, şurada bizim eğitim faaliyetimiz var ve çocuklarınızı oraya verin diyebilmemiz lazım ki vatandaş bu ihtiyacı resmi kanaldan, devletin şemsiyesi altında yürüten bir kurumdan alabilmiş olsun. Aksi taktirde biz oralara ulaşamazsak, başkaları ulaşır. Çocuklarımızı kontrollerine alıyorlar. Bazen çok iyi niyetle başlıyor ama arkasının nasıl biteceğini her birimiz kestiremeyebiliyoruz. Devletin kurumu olarak bizim, ‘İşte biz buraya açtık, buyurun’ diyebilmemiz gerekiyor.”diye konuştu.

BİLAL ŞAHİN BEY’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin’e maddi manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Müftü Gülden, “Eylül ayı itibari ile her kademedeki kurs eğitim faaliyetlerimiz de süreci başlatmış olacağız. Bizim yeni geldiğimizde külliyedeki Kuran Kursumuz da erkek Kuran kursuna dönüştürülmüş. Aslında başlangıçta hafızlık Kuran kursu ve 4-6 yaş Kuran kursu alanı oluşturulmuştu. Fakat geçen süreçte ora erkek Kuran kursuna döndürüldüğünde 4-6 yaş kısmı iptal edilmiş. Biz Bilal Bey ile görüştük. Bilal Bey’in desteklerini alarak, mali katkılarını da sağlamak kaydıyla orayı tekrar 4-6 yaş Kuran kursuna çevireceğiz. İhtiyaçları giderildiğinde tekrar faaliyete geçireceğiz. Kentpark bölgesinde bulunan apartmanların altlarında toplantı yapılabilecek ciddi salonlar var. O salonların her birini iyi tespit ederek bayanlara dönük tefsir, hadis, aile konusundaki düzenli bilgilendirmeler yapılabilecek alan oluşturmak istiyoruz. Bayanlara ve erkeklere yönelik ayrı ayrı onların iştirak edebilecekleri saatlerde 3 siteyi bir araya getirebilecek bir ders, sohbet ortamı oluşturmak istiyoruz. Şuanda ön hazırlıklarımızı yaptık. Site yöneticileri ile bir toplantı yapıp onların da desteklerini alarak böyle bir faaliyete girelim istiyorum. Bu faaliyeti şehrimizin farklı bölgelerine de yayma amacındayız.” şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler