Yozgat İl Müftülüğü'nden muhteşem program

Yozgat İl Müftülüğü'nden muhteşem program

Yozgat İl Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik program düzenlendi. Etkinlikle engelliler cami ile buluştu.

A+A-

Yozgat’ta İl Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik program düzenlendi. Etkinlikle engelliler cami ile buluştu.

ENGELLİLERE ÖZEL

Engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha çok istifade etmesini sağlamak ve caminin manevi ikliminde buluşmalarını temin etmek amacıyla "Engelsiz Cami" projesi kapsamında Yozgat İl Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik program düzenlendi.

İl Müftülüğünce, engellilerin manevi atmosferden mahrum kalmamaları için camilerde gerekli düzenlemeler yapılıyor.

Din hizmetinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması ve engelli bireylerin caminin manevi iklimi ile buluşturulması amacıyla engelli vatandaşlar camide bir araya getirildi.

Bilal Şahin Cami’nde düzenlenen "Cami-Engelli Buluşması" etkinliğine engelli bireyler ve aileleri ile İl Müftüsü Ali Gülden, Müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

MANEVİ ATMOSFER

Öğle namazının kılınmasıyla başlayan programın devamında sohbet edilerek, ilahi ve kasideler söylendi.

Yozgat İl Müftülüğü, “Engelsiz Cami Buluşması” sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekerken, diğer taraftan da engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasını amaçlıyor.

Yozgat Hakimiyet

Engelli vatandaşların camilerde karşılaştığı sorunların ortadan kaldırılması ve engelsiz vatandaşların yararlandığı tüm haklardan istifade edebilmeleri için çalışmalar yaptıklarına değinen İl Müftüsü Gülden, engelli vatandaşların ibadetlerini sorunsuz yerine getirmeleri amaçladıklarına değindi.

ENGELLİLER ÖZEL

Engelli olmanın bir eksiklik ve kusur olmadığını belirten Müftü Gülden, "Engelliler bizim için özel. Engelliler bu topluma Allah'ın birer emaneti. O nedenle bizler, emanet bilinciyle engellilere özel önem veriyoruz. Engelli engelsiz tüm halkımızla gönül birlikteliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Bu manada bize düşen görev; engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmak, hayatı onlara kolaylaştırmak ve her konuda kendilerine yardımcı olmaktır. Sorumluluk bilinci, merhamet ve adalet anlayışıyla engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve farkındalık, bireysel ve toplumsal hayatımızda bereket ve huzura vesile olacaktır" dedi.

ENGELSİZ İBADET

Engelli bireylerin, din hizmeti sunan müftülükler ve din görevlileri için önemli bir muhatap kitle olduğunu hatırlatan Müftü Gülden, "Müftülük olarak, engelli kardeşlerimizin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Camilerimizin engelli erişimine uygun hale getirilmesinin yanında engelli koordinatörleri arkadaşlarımız aracılığıyla kendilerine dini ve manevi rehberlik yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Geniş katılımın olduğu programda engelli Koordinatörü H. Mehmet Taşçı’da Koordinatörlük faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Halk Eğitim İşaret dili hocası Meryem Aksu işaret dili çevirisini yaptığı programda engellilerin taleplerini dinledi. Program namaz, dua ve ikramlarla tamamlandı.

Yozgat Hakimiyet